Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bez práce dlho nevydržal. Klopp má nový angažmán, upísal sa ambicióznej značke

Klopp vstúpil do impéria Red Bull.
Klopp vstúpil do impéria Red Bull.ČTK / DPA / Bernd Weißbrod
Jürgen Klopp (57) pred letom opustil Liverpool a vzal si niekoľkomesačnú dovolenku. Nová výzva ho čaká už na prelome roku. Zo znalostí skúseného kouča bude ťažiť hneď niekoľko klubov, rodák zo Stuttgartu bude šéfom futbalu v skupine Red Bull.

Informáciu ako prvý priniesol novinár Florian Plettenberg, Red Bull onedlho potom všetko potvrdil. Kontrakt bude platný od 1. januára 2025 a Klopp bude vrchným poradcom trénerov všetkých klubov vlastnených spoločnosťou Red Bull.

Lipsko a Salzburg sú najznámejšími značkami na početnom zozname obsiahleho portfólia, v ktorom je aj americký NY Red Bulls, anglický Leeds, brazílske Bragantino a japonská Omiya Ardija. Klopp bude v kontakte s trénermi týchto tímov a bude s nimi riešiť tréningy, taktiku na zápasy alebo hernú filozofiu. Slovo bude mať aj pri hľadaní posíl.

"Bude poskytovať strategickú víziu a podporovať jednotlivých športových riaditeľov v rozvoji filozofie Red Bullu," uviedla firma, ktorá má popri futbale svoje tímy aj vo Formule 1, hokeji či cestnej cyklistike a sponzoruje individuálnych športovcov.

"Vidím svoju rolu prevažne ako mentor pre trénerov a vedenie klubov Red Bullu, ale koniec koncov budem jednou zo súčastí organizácie, ktorá je jedinečná, inovatívna a hľadí do budúcnosti," uviedol Klopp.

Súčasťou dohody má byť aj výstupná klauzula aktivovaná v prípade, že o kormidelníka prejaví záujem nemecký zväz a rozhodne sa ho vymenovať za nástupcu Juliana Nagelsmanna vo funkcii hlavného kouča národného tímu, 37-ročný Nagelsmann vedie reprezentáciu od septembra minulého roka a zmluva mu platí do konca júla 2026.

Klopp začal svoju trénerskú kariéru v Mainzi, sedem rokov pôsobil v Dortmunde a od októbra 2015 do tohto roku bol manažérom Liverpoolu. S Borussiou oslávil dva nemecké tituly a v sezóne 2019/20 sa stal aj anglickým majstrom, rok predtým doviedol The Reds k triumfu v Lige majstrov.