Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bolo to trochu bláznivé, popisuje Sancho posledné hodiny. Na misiu v Chelsea je pripravený

Sancho bude v Chelsea obliekať dres s číslom 19.
Sancho bude v Chelsea obliekať dres s číslom 19.x.com/ChelseaFC
Chelsea si na tohtoročnom trhu počínala priam bláznivo. Londýnsky klub nakupoval, predával, angažoval niekoľkých brankárov, podpisoval dlhodobé zmluvy a asi najkontroverznejší krok si nechal na úplný koniec prestupového obdobia. Najnovším prírastkom v kabíne je Jadon Sancho (24).

Krídelník prišiel na hosťovanie z Manchestru United a súčasťou dohody je povinná opcia na prestup vo výške 20 miliónov libier, ďalších päť miliónov môže pribudnúť v bonusoch. Všetko bolo dohodnuté na poslednú chvíľu, transfer bol oficiálne potvrdený až v sobotu večer.

"Som naozaj nadšený, že som tu. V Londýne som vyrástol a z návratu mám veľkú radosť," povedal rodák z hlavného mesta v rozhovore pre webovú stránku The Blues.

"Bolo to trochu bláznivé. Samozrejme, bol to posledný deň letného prestupového obdobia a šialené veci očakávate, ale je dobré, že sa všetko podarilo dokončiť. Chelsea je ikonický klub. Vyrástli tu moji obľúbení hráči Didier Drogba a Frank Lampard a ja mám rovnako ako oni šancu hrať za tento klub. Je to skvelý pocit," pokračoval.

Sancho začínal s veľkým futbalom v Manchestri City, ale zažiaril počas nemeckého angažmánu v Dortmunde, kam sa následne v uplynulej zime vrátil na hosťovanie ako kmeňový hráč Manchestru United. Červení diabli zaňho poslali do Vestfálska pred tromi rokmi 85 miliónov eur. Investícia sa im nevyplatila, Sancho sklamal a navyše mal nezhody s manažérom Erikom ten Hagom.

Sancho sa na Stamford Bridge stretne s talianskym trénerom Enzom Marescom. Všetko mohlo dopadnúť inak, keďže oňho mali záujem aj PSG a Juventus.

"Bol to manažér, ktorý ma presvedčil o projekte. Poznám ho z Manchestru City, kde pracoval s Pepom Guardiolom. Volal mi, bavili sme sa o Chelsea a o tom, čo sa tu snaží vybudovať. Pre mladého hráča ako ja je to veľká šanca. Už sa neviem dočkať, keď začnem," vyhlásil.

"Už teraz vidím náznaky toho, ako by som mohol tímu prispieť, určite som pripravený. Bude mi sedieť manažérov štýl hry. Má totiž rád, keď sa krídelníci s loptou snažia hrať jeden na jedného a sú priamočiari," uzavrel.

Nová akvizícia z registračných dôvodov ešte chýbala v londýnskom derby 3. kola Premier League proti Crystal Palace, ktoré sa skončilo remízou 1:1. Po reprezentačnej prestávke však už Sancho bude môcť zbierať minúty v novom drese.