Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brighton pokračuje vo veľkom míňaní, z O'Rileyho urobil rekordný predaj Celticu

Dán O'Riley bude pokračovať v kariére v Brightone.
Dán O'Riley bude pokračovať v kariére v Brightone.x.com/OfficialBHAFC
Matt O'Riley (23) prestúpil zo škótskeho Celticu do anglického Brightonu. Dánsky stredopoliar odchádza za sumu presahujúcu 30 miliónov eur, pričom ďalších päť miliónov eur zostáva v hre v prípadných bonusoch. Londýnsky rodák podpísal s novým tímom zmluvu do roku 2029.

Bývalý hráč Fulhamu či MK Dons má za sebou prelomovú sezónu, keď v 49 súťažných zápasoch za Celtic zaznamenal 19 gólov a 18 asistencií, čím na seba upútal pozornosť väčších klubov. O'Rileyho neúspešne lákala Atalanta, žiadaný Dán sa nakoniec sťahuje do Brightonu.

Anglický celok urobil z O'Rileyho najdrahší predaj Celticu v histórii, čím na čele pomyselného zoznamu nahradil Jotu, ktorý pred rokom odišiel do Al-Ittihadu za necelých 30 miliónov eur.

Čajky sú na prestupovom trhu veľmi aktívne, za nové posily už zaplatili viac ako 200 miliónov eur a v tomto smere sú druhé za Chelsea, ktorá minula 241 miliónov eur.

Brighton posilnili Georginio Rutter (Leeds), Yankuba Minteh (Newcastle), Mats Wieffer (Feyenoord), Brajan Gruda (Mainz), Ibrahim Osman (Nordsjaelland) a Malick Junior Yalcouyé (IFK Göteborg).