Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brighton zdolal United, hetrik Haalanda skolil nováčika. Arsenal uspel proti Aston Ville

Aktualizované
Welbeck sa znova presadil proti Manchestru United.
Welbeck sa znova presadil proti Manchestru United.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Paul Terry
Futbalisti Brightonu vyhrali v úvodnom zápase 2. kola Premier League nad Manchestrom United a potvrdili prvé miesto v tabuľke. Tri body majú aj Manchester City, West Ham, Fulham, Nottingham, Tottenham a Arsenal.

Brighton - Manchester United 2:1

Vo veľmi dobrej forme začal novú sezónu Danny Welbeck, pretože skóroval aj v druhom stretnutí, na konte má tiež jednu asistenciu. Išlo o jeho jubilejný 100. gól v kariére a zároveň už piaty do siete Manchestru United, vďaka čomu je hráčom s najvyšším počtom zásahov proti tomuto svojmu bývalému zamestnávateľovi.

Po zmene strán vyrovnal Adam Diallo, na jeho zásah asistoval Mazraoui. Maročan zaknihoval premiérovú prihrávku v drese Red Devils. Prvý raz v histórii United sa stalo, aby sa na jednom zásahu priamo podieľali dvaja Afričania. Striedajúci Zirkzee dokonca skóre otočil, avšak pre ofsajd jeho gól neplatil.

Brighton o svojej výhre rozhodol v nadstavenom čase, hlavičkou udrel Joao Pedro. Čajky potvrdili skvelý vstup do ročníka 2024/25, vyhrali aj druhý raz a ostáva na čele tabuľky Premier League. 

Crystal Palace - West Ham 0:2

Víťazný gól West Hamu strelil v malom londýnskom derby český stredopoliar Tomáš Souček, zakrátko sa k nemu pridal Jarrod Bowen a Hammers získali prvé body v tejto sezóne, zatiaľ čo Crystal Palace ostáva s dvomi prehrami na chvoste tabuľky.

Fulham - Leicester 2:1

Fulham dokázal vyhrať úvodný domáci zápas sezóny prvý raz od ročníka 2012/13. Premiérový gól v drese tohto tímu zaznamenal Emile Smith Rowe, ktorý prišiel v lete z Arsenalu. Obranca Wout Faes síce vyrovnal, lenže po zmene strán rozhodol o troch bodoch pre chalupárov Alex Iwobi.

Manchester City - Ipswich 4:1

Manchester City nemal na domácej pôde vážnejší problém s nováčikom. Hetrikom sa blysol Erling Haaland, v tabuľke strelcov má už štyri zásahy. Nór sa presadil aspoň raz do siete každého súpera, ktorému v Premier League čelil.

Spomedzi zahraničných hráčov nastrieľali v PL viac hetrikov iba Aguero (12) a Henry (8), Haaland ich má na konte sedem. De Bruyne zaznamenal sedemnástu asistenciu v tomto kalendárnom roku. Po návrate do tímu Citizens na záverečných dvadsať minút nastúpil Ilkay Gündogan.

Domáci ale prišli o zraneného Kovačiča. Jediný gól Ipswichu strelil Sammie Szmodics, ten bol v minulej sezóne s 27 zásahmi v drese Blackburnu najlepším strelcom Championship, teraz skóroval pri svojom debute za nováčika PL.

Tottenham - Everton 4:0

Tottenham poľahky zdolal Everton, ktorý stále nebodoval. James Maddison sa stal prvým hráčom tejto sezóny s viac ako jednou asistenciou. Stopér Cristian Romero skóroval od začiatku minulej sezóny šiesty raz, čo je najvyšší počet zo všetkých obrancov. Son Heung-Min skóroval dvakrát a Spurs neprehrali s Evertonom už osemkrát v rade.

Aston Villa - Arsenal 0:2

V záverečnom sobotnom zápase Arsenal potvrdil úlohu favorita a zdolal Aston Villu. O víťazný gól sa postaral striedajúci Leandro Trossard, ktorý na ihrisku prišiel v 65. minúte a po dvoch minútach už mohol oslavovať. Na ihrisku pritom strávil iba 111 sekúnd. Poistku pridal prvým gólom od marca 2023 stredopoliar Thomas Partey.

Debut v Premier League absolvoval Riccardo Calafiori. Obranca William Saliba prvý raz v Premier League fauloval za jeden duel viac ako dvakrát. Gunners vyhrali aj druhý zápas a spoločne s Manchestrom City i Brightonom majú na konte plný počet bodov.

Ďalší výsledok:

Southampton - Nottingham 0:1