Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude mať Premier League najmladšieho trénera v histórii? Brighton chce loviť v St. Pauli

Hürzeler dal o sebe vedieť triumfom so St. Pauli v II. Bundeslige.
Hürzeler dal o sebe vedieť triumfom so St. Pauli v II. Bundeslige.Profimedia
Nemecký tréner Fabian Hürzeler by mohol prevziať futbalistov Brightonu. Ak by sa s tímom dohodol, stal by sa vo veku 31 rokov najmladším koučom v histórii Premier League.

Hürzeler priviedol uplynulú sezónu FC St. Pauli k prvému miestu v II. Bundeslige a postupu do najvyššej súťaže. V marci s tímom z Hamburgu predĺžil kontrakt, výstupnú klauzulu podľa DPA v zmluve nemá.

Lavičku Brightonu opustil po uplynulom ročníku po vzájomnej dohode Roberto De Zerbi. Talianskeho lodivoda údajne považuje Hürzeler za veľký vzor a viackrát už navštívil zápasy Brightonu.

Rešpektovaný novinár Florian Plettenberg dokonca informuje, že sa celok z anglickej najvyššej súťaže dohodol s 31-ročným trénerom na podmienkach zmluvy, teraz sa zostáva dohodnúť so St. Pauli. V doterajších 55 zápasoch s nemeckým klubom dosiahol Hürzeler priemer 2,16 bodu na zápas. Jeho tím inkasoval iba 58 gólov.

V klube pôsobí od roku 2020. Začínal ako asistent Tima Schultza a v decembri o dva roky neskôr už šéfoval lavičke po prepustenom trénerovi. V debutovom ročníku obsadil s hráčmi piatu priečku, ktorú tento rok markantne vylepšil postupom do Bundesligy. Asistuje mu 51-ročný rodák z Bojníc Peter Németh.