Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude Rashford ako fľaša kečupu? Ak sa to spustí raz, už to ide, žartoval ten Hag

Marcus Rashford prelomil strelecké mlčanie.
Marcus Rashford prelomil strelecké mlčanie. TASR / AP Photo / Alastair Grant
Marcus Rashford (26) si počas nedávnej reprezentačnej prestávky doprial individuálne tréningy. Futbalista v službách Manchestru United následne v sobotu ukončil šesťmesačné strelecké suchoty, počas ktorých znášal kritiku vlastných fanúšikov.

Southampton - Manchester United 0:3

Rashford sa predtým nepresadil 13 zápasov. Dlhú sériu prerušil v 41. minúte víkendového duelu Premier League proti nováčikovi zo Southamptonu. K výhre 3:0 dopomohol prvým presným zásahom od 9. marca, kedy rozvlnil sieť Evertonu. Erik ten Hag bol za svoju voľbu zaradiť 26-ročného útočníka do zostavy kritizovaný. Pred stretnutím však povedal, že Angličan potrebuje len gól alebo asistenciu, aby sa nakopol.

Hlavnému trénerovi Červených diablov ostáva dúfať, že tento presný zásah bude pre jeho zverenca odrazovým mostíkom. V minulej sezóne nastrieľal vo všetkých súťažiach len osem gólov. Počas ročníka 2022/23 pritom skóroval hneď 30-krát.

"Je to veľmi dôležité,“ povedal Erik ten Hag po sobotňajšom víťazstve, vďaka ktorému majú United šesť bodov po štyroch zápasoch. "Každý útočník sa chce zapísať do streleckej listiny. Akonáhle príde prvý gól, prichádzajú ďalšie. Jeden forvard to prirovnal k fľaši kečupu - ak sa to spustí raz, už to ide,“ žartoval. 

Štatistiky Marcusa Rashforda z posledných sezón.
Štatistiky Marcusa Rashforda z posledných sezón.Flashscore

Marcus Rashford absentoval v národnom tíme Anglicka na nedávnom šampionáte EURO 2024. Nominovaný nebol ani počas poslednej reprezentačnej prestávky. Po tom, čo sa dostal pod paľbu kritiky za pomalý štart do sezóny, zostal počas voľna v Manchestri, aby spolupracoval s RH Elite Coaching. Väčšinu času strávil tréningom zakončenia.

V sobotu sa presadil po rohu zahranom nakrátko, keď ostal nepokrytý a loptu šikovne zatočil do vzdialenejšieho rohu bránky. O ďalšie góly United sa postarali nová posila Matthijs de Ligt a Alejandro Garnacho. Brankár André Onana pritom vychytal pentaltu Camerona Archera, čo sa v konečnom zúčtovaní ukázalo ako zlomový bod zápasu.