Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude všetko inak a Hancko zamieri na Old Trafford? Po obrancovi Slovenska pokukuje United

Kam povedú kroky Hancka?
Kam povedú kroky Hancka?Profimedia
Najprv Liverpool, potom Atlético Madrid a teraz už aj Manchester United. To sú kluby, s ktorými sa v poslednej dobe spájalo meno Dávida Hancka (26). Posledný gigant pribudol do zbierky záujemcov o slovenského obrancu podľa portálu The Athletic.

Hancko púta pozornosť klubov už dlhodobo, no po prestupe do Feyenoordu ešte o niečo viac. Počas dvoch sezón sa stal oporou mužstva, s ktorým vyhral titul v Eredivisie i Holandský pohár. Po odchode trénera Arneho Slota do Liverpoolu sa očakávalo, že Slovák zamieri práve na Anfield Road za svojím bývalým koučom. Intenzita tejto špekulácie však pomaly vyprchávala.

"Myslím si, že o tri roky bude patriť medzi najlepších trénerov na svete. Viem si to predstaviť, pretože vidím, čo dokázal s nami. Teraz má oveľa lepšie možnosti. Od konca sezóny som s ním hovoril, takže si nemyslím, že hľadajú hráča na moju pozíciu, preto nevidím reálne môj prestup do Liverpoolu," uviedol Slovák na adresu Slota a možného odchodu podľa portálu strettynews.com.

V nedávnych dňoch sa do boja o podpis Hancka zapojilo madridské Atlético, ktoré údajne získalo prísľub samotného hráča a s klubom z Rotterdamu rokovalo o prestupovej čiastke. Posledné správy naznačujú, že reprezentant Slovenska je blízko k presunu do kádra Diega Simeoneho.

Všetko však môže zmeniť čerstvá informácia z Anglicka, ktorá tvrdí, že zisk žiadaného beka majú v úmysle aj Red Devils. Tí hľadajú obrancu, ktorý je schopný hrať na ľavej strane. Rozhodli sa tak preto, že by radi získali zálohu za ľavonohého stopéra Lisandra Martíneza či krajných obrancov Lukea Shawa, respektíve Tyrella Malaciu. Posledný menovaný sa na súťažnom trávniku naposledy ukázal 14. júna 2023, odvtedy pracuje na návrate do ostrej akcie.

Na Old Trafforde pokukujú práve po Hanckovi, no ako niekoho, kto by nemal byť pravidelným členom základnej zostavy, ho považujú za drahý nákup. Jeho príchod do United však vylúčený nie je, ako to počas futbalového leta býva zvykom, všetko sa vykryštalizuje v najbližšom období.