Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Budúcnosť na lavičke City? O tejto téme hovoriť nebudem, odkazuje Guardiola

Guardiolov tím minulý týždeň stratil body proti Newcastlu.
Guardiolov tím minulý týždeň stratil body proti Newcastlu.REUTERS / Scott Heppell
Zmluva s Manchestrom City mu vyprší až na konci sezóny, no o jeho budúcnosti na lavičke tímu sa špekuluje už istý čas. Pep Guardiola (53) pred víkendovým duelom Premier League proti Fulhamu však o svojich ďalších kariérnych krokoch hovoriť nechcel.

Citizens, ktorým v tabuľke Premier League patrí druhé miesto so stratou jedného bodu na vedúci Liverpool, budú v sobotu na svojom štadióne hostiť Fulham. Zaobísť sa opäť musia bez stredopoliara Kevina De Bruyneho. Guardiola však znovu dostal otázku ohľadom svojej budúcnosti.

"Nebudem hovoriť o tejto téme, keď sa to stane, tak sa to stane," odpovedal uznávaný kouč. Španiel takisto obhajoval svoj klub, ktorý je zapletený do kauzy v súvislosti s údajným porušením ligových pravidiel finančného fair play. V prípade uznania viny by mohol nasledovať odpočet bodov, pokuta i zostup do nižšej súťaže.

Postavenie Citizens v tabuľke Premier League.
Postavenie Citizens v tabuľke Premier League.Flashscore

"Hlboko v mojich kostiach som súčasťou tohto klubu a najlepší spôsob, ako ho brániť, je vyhrávať zápasy a robiť svoju prácu čo najlepšie. Verím všetkým ľuďom, ktorí tu pracujú už veľa rokov. Každý, kto tu je, má svoju zodpovednosť. Milujem tento klub a vždy to tak bude," vyhlásil.

Fanúšikovia anglického šampióna si zúfalo želajú, aby katalánsky manažér zotrval, niektorí z nich vyvesili na Etihad Stadium transparent, v ktorom ho o to prosili. 

"Musia mi priniesť účet, za ten transparent musím zaplatiť," smial sa Guardiola a dodal: "Čo môžem povedať? Ďakujem im veľmi pekne, zamiloval som si to tu od prvého dňa, čo som sem prišiel."

Spomínaný De Bruyne vynechal posledné štyri zápasy City a zmešká aj duely Belgicka v Lige národov proti Taliansku a Francúzsku. Guardiolovi chýbajú aj AkéBobb a Rodri. Sky Blues vyhrali proti Fulhamu 16 zápasov po sebe, ktoré sa datujú od roku 2011, ale v tejto sezóne stratili body v dvoch ligových zápasoch v rade vrátane nedávnej remízy na pôde Newcastlu. Tabuľkový líder z Liverpoolu zavíta na pôdu Crystal Palace.