Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Budúcnosť van Dijka ostáva neistá. Diskutujem so správnymi ľuďmi, ubezpečuje Holanďan

Van Dijk pôsobí v Liverpoole od roku 2018
Van Dijk pôsobí v Liverpoole od roku 2018Carl Recine / Getty Images via AFP
O svojej budúcnosti v Liverpoole diskutuje Virgil van Dijk (33) s tými správnymi ľuďmi. Kapitánovi anglického giganta plynú posledné mesiace platnosti súčasného kontraktu.

Holanďan je jedným z mnohých vysokopostavených hráčov na Anfielde, ktorých zmluvy vypršia na konci sezóny, pričom neistá je aj budúcnosť Mohameda Salaha a Trenta Alexandra-Arnolda. Za súčasného stavu bude môcť trojica od januára komunikovať so zámorskými klubmi o predbežných podmienkach zmlúv. Van Dijk však podľa vlastných slov rokuje o predĺžení svojho pobytu na Anfielde.

"Čo prinesie budúcnosť, momentálne netuším... Prebiehajú diskusie s tými správnymi ľuďmi a keď príde čas na rozhodnutie alebo čokoľvek iné, dozvedia sa to aj médiá. Teraz sa však plne venujem Liverpoolu a sústredím sa na to, aby sme boli v tejto sezóne úspešní," povedal dirigent defenzívy a jeden z ťahúňov mužstva.

Van Dijk, ktorý prišiel do Liverpoolu v roku 2018, dovŕšil v júli 33 rokov, ale naďalej zostáva neoddeliteľnou súčasťou obrany, ktorá si v tejto sezóne udržala päť čistých štítov v ôsmich zápasoch Premier League. Nedeľňajšie víťazstvo 2:1 nad Chelsea znamenalo, že Liverpool sa vrátil na čelo tabuľky tabuľky po tom, čo úradujúci majster Manchester City predtým vyhral 2:1 na pôde Wolves

Nový manažér Arne Slot zaznamenal v lige sedem víťazstiev z ôsmich duelov a jeho štart na Anfielde je impozantný. City a Arsenal boli pred začiatkom sezóny považovaní za hlavných kandidátov na titul, ale prvé náznaky naznačujú, že v hre budú aj The Reds.

"Každý môže mať svoj názor, ale ten sa môže meniť každé tri dni, pokiaľ ide o to, kto môže vyhrať ligu. Myslím si, že nemá zmysel to počúvať. Ja to nerobím. Sústredím sa na jeden zápas za druhým, chcem byť úspešný, vyhrávať trofeje v každej súťaži, v ktorej sme. Vieme, aké je to ťažké, ale ja sa o to budem veľmi snažiť," netají obrovské odhodlanie van Dijk.