Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bukayo Saka podpísal po vynikajúcej sezóne dlhodobú zmluvu s Arsenalom

Saka predĺžil zmluvu s Arsenalom.
Saka predĺžil zmluvu s Arsenalom.Profimedia
Anglický vicemajster potešil svojich fanúšikov informáciou v utorok. Bukayo Saka (21) zotrvá v Arsenale minimálne do roku 2027.

Anglický ofenzívny futbalista zohral v tejto sezóne kľúčovú úlohu v neúspešnom ťažení klubu za titulom, keď vo všetkých súťažiach strelil 14 gólov a pridal 11 asistencií. Dvadsaťjedenročný Saka prišiel do Arsenalu ako osemročný a v uplynulých dvoch ročníkoch nastúpil vo všetkých dueloch tímu v Premier League.

"Sny sa neplnia zo dňa na deň. Vyžadujú si čas. Tento klub je pre mňa rodinou od mojich ôsmich rokov. Dal mi všetko a ja som mu všetko vrátil," uviedol Saka v oznámení na jeho sociálnych sieťach.

Manažér "kanonierov" Mikel Arteta privítal novú zmluvu, ktorá údajne udrží Saku na severe Londýna až do roku 2027. "Udržanie našich najlepších mladých talentov je kľúčom k nášmu ďalšiemu napredovaniu a Bukayo predstavuje dôležitú súčasť tímu teraz aj v budúcnosti," povedal Španiel.

"Okrem toho, že je Bukayo fantastický talent, je to aj výnimočný človek. Všetci ho milujeme. Ide o zásluhu jeho a rodiny, ktorá sa usilovala a venovala tomu, aby sa všetci dostali na túto úroveň," doplnil hlavný lodivod "Gunners".

Arsenal bol väčšinu sezóny na čele tabuľky Premier League, ale domácu súťaž nakoniec neovládol. Predbehol ho Manchester City, ktorý získal tretí titul v rade a celkovo šiesty z ostatných siedmich sezón.