Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bývalý útočník Šamorína Evanilson si otvoril účet v Anglicku. Bournemouth preskočil United

Evanilson strelil svoj prvý gól v Premier League.
Evanilson strelil svoj prvý gól v Premier League.TASR/AP
Futbalisti Bournemouthu vyhrali v pondelkovej dohrávke 6. kola anglickej Premier League v derby zápase proti Southamptonu 3:1.

Bournemouth - Southampton 3:1

Skóre stretnutia otvoril brazílsky útočník Evanilson. Po letnom príchode z Porta to pre neho bol prvý presný zásah v drese Bournemouthu a zároveň aj v Premier League. Bývalý futbalista Šamorína tak odštartoval hladké víťazstvo Cherries proti svojmu rivalovi z neďalekého 50 kilometrov vzdialeného Southamptonu, ktorý sa vrátil medzi elitu.

Do prestávky skóroval prvým zásahom na klubovej úrovni od marca a len druhým od záveru apríla 2023 africký ofenzívny mladík Dango Outtara, pridal sa takisto Antoine Semenyo. Ghanský útočník zaknihoval už tretí gól počas prebiehajúceho ligového ročníka, takže pokojne môže útočiť na svoje kariérne maximum (8).

Dvomi asistenciami sa ukázal Lewis Cook, pričom jeho maximom v jednej sezóne sú tri. Podarilo sa mu to počas predošlého ročníka a paradoxne proti Burnley na začiatku marca takisto nazbieral dve v jednom vystúpení. Za hostí svojím prvým gólom v Premier League iba znížil obranca Taylor Harwood-Bellis.

Cook zaznamenal dve asistencie.
Cook zaznamenal dve asistencie.TASR/AP

Bournemouth po víťazstve poskočil na jedenáste miesto tabuľky, dostal sa aj pred Manchester United. Na konte má osem bodov za dve výhry, remízy aj prehry pri skóre 8:8. Southampton je posledný bez víťazstva, s jediným bodom a skóre 2:12, čo hovorí o najslabšej ofenzíve a tretej najhoršej defenzíve.

Vrátane tohto stretnutia je vzájomná bilancia týchto dvoch celkov z juhu Anglicka vzácne vyrovnaná. Z posledných desiatich meraní síl každý vyhral zhodne trikrát a v štyroch prípadoch sa zrodila remíza.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore