Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Calafiori prestúpi do Anglicka, príchod talianskeho stopéra doťahuje Arsenal

Calafiori by si mal vyskúšať Premier League.
Calafiori by si mal vyskúšať Premier League.Profimedia
Arsenal na trhu zatiaľ mlčí, získal len jednu posilu. V hľadáčiku kanonierov však je Riccardo Calafiori (22) a podľa posledných správ je na spadnutie dohoda o prestupe talianskeho obrancu z Bologne.

Zástupcovia oboch celkov o transfere rokujú a blížia sa k dohode. Dvadsaťdvaročný obranca by mal stáť 40 miliónov eur, ďalších päť miliónov môže taliansky celok zinkasovať na základe bonusov. Calafiori je odchovancom AS Rím, predvlani prestupoval do Bazileja a za Bolognu hrá od augusta 2023.

Počas minulej sezóny si na konto pripísal 33 súťažných štartov, dal dva góly a svojmu zamestnávateľovi pomohol ku kvalifikácii do Ligy majstrov. Jednou z odmien bola pozvánka do talianskej reprezentácie na európsky šampionát. V základnej skupine stopér nevynechal ani minútu a o osemfinále prišiel vinou kartového trestu.

Arsenal počas uplynulých týždňov získal iba Davida Rayu. Brankár v klube vlani hosťoval z Brentfordu a vedenie aktivovalo opciu na trvalý prestup. Na ďalšie hosťovanie naopak zamieril Albert Lokonga (Sevilla), v Sturme Graz skúsi šťastie Mika Biereth a do Lazia išiel Nuno Tavares.