Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Calafiori prestúpil z Bologne do Arsenalu a stal sa najdrahším talianskym obrancom

Calafiori je najdrahším talianskym obrancom.
Calafiori je najdrahším talianskym obrancom.Profimedia
Arsenal skompletizoval očakávaný príchod Riccarda Calafioriho (22) z Bologne, za ktorého môže zaplatiť 50 miliónov eur vrátane bonusov. Mladý obranca podpísal na Emirates Stadium päťročný kontrakt.

Calafiori má za sebou úspešnú sezónu v Bologni, ktorá sa aj vďaka jeho výkonom kvalifikovala do Ligy majstrov. Rodák z Ríma na seba upozornil i na nedávnych majstrovstvách Európy, kde nastúpil za Taliansko vo všetkých troch zápasoch v skupine, ale v osemfinále proti Švajčiarsku nehral pre kartový trest.

Bologna zaplatila Bazileju za Calafioriho pred rokom štyri milióny eur, teraz dostane viac ako desaťnásobok. Základná prestupová suma je 45 miliónov eur. Odchovanec AS Rím sa tak stal najdrahším talianskym obrancom v histórii a na čele pomyselného rebríčka nahradil Leonarda Bonucciho, ktorý pred siedmimi rokmi prestúpil z Juventusu do AC Miláno za 42 miliónov eur.

"Calafiori je veľká osobnosť a charakter so špecifickými schopnosťami, ktoré nám pomôžu v boji o trofeje," pochválil Arteta nový podpis. "Jeho pokrok a vývoj za posledný rok je pôsobivý," dodal manažér londýnskeho klubu na adresu päťnásobného talianskeho reprezentanta.

Calafiori pôsobil v Bologni pod vedením Thiaga Mottu, ktorý nedávno prevzal Juventus a dlho to vyzeralo, že 22-ročný obranca sa vydá rovnakým smerom, no nakoniec ho získal Arsenal. Manažér Mikel Arteta zlanáril flexibilného defenzívneho hráča, ktorý začínal ako ľavý obranca, ale postupne sa usadil na pozícii stopéra, kde nastupoval za Bolognu i národný tím.

Urastený obranca sa v minulosti opakovane nepresadil v materskom AS Rím, a tak pred dvoma rokmi prestúpil do Bazileja, odkiaľ sa už po roku vrátil na Apeninský polostrov.

Futbalové prestupy ONLINE