Červení diabli s ďalším Slovákom? Pozornosť slávneho klubu upútal mladík Lusale

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Červení diabli s ďalším Slovákom? Pozornosť slávneho klubu upútal mladík Lusale

Lusale (vľavo) zrejme zamieri na zaujímavejšiu adresu.
Lusale (vľavo) zrejme zamieri na zaujímavejšiu adresu.Profimedia
Slovenský futbalista Samuel Lusale (16) by mohol svoju kariéru ďalej rozvíjať v Manchestri United. Obe strany sú údajne blízko k podpisu zmluvy. Informoval o tom novinár Samuel Luckhurst.

Lusale pôsobí od trinástich rokoch v mládežníckych štruktúrach tímu Crystal Palace a je mu predpovedaná žiarivá budúcnosť. Mladý futbalista odohral v máji za slovenskú reprezentáciu do 17 rokov tri skupinové duely na majstrovstvách Európy. Syn slovenskej matky a zambijského otca, ktorý odmalička vyrastá a pôsobí na Britských ostrovoch, debutoval v najcennejšom drese len v marci tohto roka.

Svojimi výkonmi teraz upútal pozornosť anglického veľkoklubu. Zaujímavosťou je, že rokovania zabezpečuje talentová agentúra Roc Nation, ktorú založil hudobník Jay-Z. Webová stránka spoločnosti ho opisuje ako "rýchleho a dynamického krídelníka, ktorý je považovaný za jedného z najvzrušujúcejších ofenzívnych hráčov do 16 rokov v krajine".

"Môže hrať z pravého alebo ľavého krídla, jeho elektrizujúce tempo a priamy beh s loptou z neho robí neustálu hrozbu pre súperovu obranu. Často je zdrojom gólov a asistencií svojho tímu," píše sa.

Ak sa obe strany dohodnú, Lusale zamieri do vychýrenej akadémie slávneho celku. V United v minulosti na seniorskej úrovni hosťoval gólman Martin Dúbravka a na konto si pripísal dva štarty.