Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea hľadá nového kormidelníka. Sadne si na lavičku niekdajší Guardiolov parťák Maresca?

Enzo Maresca doviedol Leicester k postupu späť medzi anglickú elitu.
Enzo Maresca doviedol Leicester k postupu späť medzi anglickú elitu.AFP
Chelsea má podľa britských médií favorita na uvoľnený post hlavného trénera. Je ním Enzo Maresca (44), ktorý predtým pôsobil v Manchestri City ako asistent Pepa Guardiolu. Taliansky tréner sa pokúsil ísť na vlastnú päsť po vzore Mikela Artetu. Podarilo sa mu to vynikajúco - vo svojej premiérovej sezóne ako hlavný tréner priviedol Leicester späť do Premier League.

The Blues sa pod Mauriciom Pochettinom od začiatku sezóny trápili a v polovici sezóny sa nečakane ocitli na 11. mieste. Nakoniec sa vyšplhali na šiestu priečku, ktorá zaručuje účasť v kvalifikácii Európskej konferenčnej ligy. Ani to však Pochettinovi nestačilo na zotrvanie na Stamford Bridge.

Hľadáme "moderného a dynamického trénera", znela správa z londýnskeho veľkoklubu. A tak Chelsea uprela svoj zrak na Marescu. Zaujal ju štýl hry, ktorým Talian doviedol líšky späť medzi anglickú elitu. Sky Sports v pondelok informoval, že Londýnčania požiadali Leicester o povolenie rokovať priamo s trénerom.

Jeho prípadný predchodca strávil na Stamford Bridge len jednu sezónu. Ako o potenciálnych nástupcoch Pochettina sa hovorí aj o Thomasovi Frankovi z Brentfordu a Kieranovi McKennovi, ktorý s Ipswichom senzačne postúpil do Premier League.