Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea kúpila ďalšieho brankára, o rok z Belgicka dorazí mladík Penders

Pendersa čaká sezóna 2024/2025 ešte vo farbách Genku, za Chelsea si najskôr zachytá na budúce leto.
Pendersa čaká sezóna 2024/2025 ešte vo farbách Genku, za Chelsea si najskôr zachytá na budúce leto.chelseafc.com
O post jednotky medzi tromi žrďami v Chelsea sa v súčasnosti uchádza šesť brankárov, o rok neskôr z nich už v klube nemusí byť nikto. Londýnsky celok razí novú taktiku - gólmanov nikdy nie je dosť, ďalším sa stane Mike Penders (19).

Belgický mladík koncom marca dovŕšil devätnásť rokov a The Blues ho kúpili za dvadsať miliónov eur z Genku. Zmluvu podpísal do júna 2032, no Penders sa do Anglicka presťahuje až o desať mesiacov, keďže túto sezónu strávi ešte v Genku na hosťovaní.

Penders sa 28. júla 2024 stal tretím najmladším brankárom v histórii belgickej najvyššej súťaže a uviedol sa vynikajúco, keď udržal čisté konto a pomohol klubu k domácej remíze so Standardom Liége. Nastúpil aj v nasledujúcom zápase proti OH Leuven a prehra 1:3 je jeho zatiaľ posledným štartom medzi belgickou elitou.

V nedeľu 25. augusta sa blysol 13 zákrokmi pri triumfe Genku do 23 rokov nad RFC Liége 4:1 v druhej najvyššej domácej súťaži. Na Flashscore si vyslúžil fantastické hodnotenie 9,5.

Chelsea má v súčasnosti na súpiske šesť brankárov. Najväčšiu dôveru majú Robert Sánchez a letná posila z Villarrealu Filip Jörgensen, ich konkurentmi sú Djordje Petrovič, Lucas Bergström a Marcus Bettinelli. Posledným do partie je Kepa, o ktorého príchode rokuje Bournemouth.