Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea si mala poistiť kľúčového hráča, Palmer zostane na Stamford Bridge do roku 2033

Palmer bude dres Chelsea obliekať ďalších deväť rokov.
Palmer bude dres Chelsea obliekať ďalších deväť rokov.AFP
Chelsea je na trhu tradične veľmi aktívna, pričom okrem nákupu posíl nezabúda ani na predĺženie zmlúv s kľúčovými hráčmi. Cole Palmer (22) by mal na Stamford Bridge zotrvať ešte riadne dlho.

Anglický ofenzívny futbalista prišiel pred rokom z Manchestru City a rýchlo sa stal motorom ofenzívy Blues. V Premier League strelil 22 gólov a na ďalších 11 asistoval spoluhráčom, v pohárových súťažiach pridal tri presné zásahy a štyri asistencie.

Palmer má zmluvu do júna 2031 a podľa správ viacerých médií v utorok popoludní predĺžil kontrakt o ďalšie dve sezóny. Nová zmluva tak má deväťročné trvanie. Dohoda mu zaručí výrazne lepší plat, počas prvého roka v Londýne zarábal 80-tisíc libier týždenne. Všetko by malo byť oficiálne potvrdené v najbližších hodinách.

Palmer patril v minulej sezóne k najlepším futbalistom celej Premier League a v tabuľke strelcov skončil na druhom mieste za bývalým spoluhráčom Erlingom Haalandom z Manchestru City. Jeho výkony ocenili aj odborníci a ostatní hráči, keď v hlasovaní novinárov aj hráčskej asociácie bol zaradený do šesťčlennej nominácie na najlepšieho hráča súťaže. Víťaza druhej kategórie oznámia o týždeň.

Palmerove strelecké schopnosti si všimol aj bývalý tréner anglickej reprezentácie Gareth Southgate, ktorý ho zaradil do nominácie na ME v Nemecku. Palmer na šampionáte plnil úlohu náhradníka, nastúpil na päť zápasov, pričom sa raz strelecky presadil - vo finále do siete Španielska.

Ďalšie prestupy a špekulácie