Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea udrela v závere. Nezastaviteľný Haaland a prekvapivé zlyhanie Liverpoolu

Aktualizované
Haaland má na začiatku sezóny skvelú formu.
Haaland má na začiatku sezóny skvelú formu.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Mark Cosgrove/News Images
V úvodnom zápase 4. kola Premier League si Manchester United poradil so Southamptonom na jeho pôde 3:0. Liverpool prekvapivo na domácej pôde podľahol Nottinghamu. Manchester City zdolal Brentford. V poslednom vystúpení Chelsea uspela na pôde Bournemouthu.

Southampton - Manchester United 0:3

Domáci začali aktívnejšie ako favorit. Onanu donútil k zákroku Dibling, vyrcholením tlaku Southamptonu bol penaltový zákrok Dalota na konci polhodiny hry práve na šikovného, stále iba 18-ročného Diblinga. Loptu si na biely bod postavil Archer, avšak kamerunský gólman ukázal svoje majstrovstvo a pokutový kop vychytal.

O dve minúty neskôr už hostia vyhrávali. Po neodvrátenej lopte po rohovom kope prišiel reparát, center našiel hlavu Matthijsa de Ligta, ktorý premiérovým zásahom za Red Devils otvoril skóre. V 41. minúte už bolo 0:2. Zhodne po nedôsledne odvrátenom rohu sa presadil spoza šestnástky Marcus Rashford. Krídelník United sa trafil do čierneho v súťažnom dueli prvý raz od 17. marca 2024.

V druhom dejstve celok z červenej časti Manchestru prevzal opraty zápasu do vlastných rúk. Vypracoval si niekoľko šancí, zverenci Erika ten Haga však využili až tú poslednú počas štvrťhodinovej presilovky a až v nadstavení po vylúčení obrancu Jacka Stephensa, keď na konečných 3:0 upravil Alejandro Garnacho. Debut za hostí si odbyl stredopoliar Manuel Ugarte.

Brankár The Saints Aaron Ramsdale inkasoval najviac gólov od súperov z Premier League práve od United, proti tomuto protivníkovi neudržal čisté konto ani v jednom z deviatich stretnutí. Southampton navyše zostáva po štyroch meraniach síl predposledný bez bodu a o skóre pred Evertonom. Na strane druhej, Onana zneškodnil prvý pokutový kop United od novembra 2021, vtedy ešte hájil tri žrde David de Gea. Red Devils si pripísali druhý ligový triumf.

Brighton - Ipswich 0:0

Brighton v stretnutí dominoval, mal až 70-percentné držanie lopty a vyslal 32 striel, lenže gól nedal. Napriek tomu je s ôsmimi bodmi na treťom mieste tabuľky. Nováčik z Ipswichu získal cenný bod, momentálne ich má na konte dva a je sedemnásty.

Crystal Palace - Leicester 2:2

Wilfred Ndidi prvýkrát v Premier League zaznamenal v jednom zápase dve asistencie, ale prvé víťazstvo po návrate medzi elitu to pre Leicester nebolo. Domáci útočník Jean-Philippe Mateta nadviazal na formu z predošlej sezóny a strelil dva góly. Druhým z pokutového kopu v nadstavenom čase stanovil konečný výsledok. Hostia prišli o dvojgólový náskok, ktorý mu dali Vardy a Mavididi. Mladší z nich sa postaral o svoj premiérový gól v Premier League.

Fulham - West Ham 1:1

Raúl Jimenéz poslal Fulham do vedenia, prvou asistenciou v novom klube mu zásah pripravil Emile Smith-Rowe a domáci siahali na druhú výhru v sezóne. V nadstavenom čase však o deľbe bodov rozhodol striedajúci útočník Danny Ings.

Liverpool - Nottingham 0:1

Liverpool vstupoval do stretnutia ako jasný favorit, ale v koncovke sa trápil, čo Nottingham potrestal v 72. minúte. Z diaľky namieril presne Callum Hudson-Odoi a lopta sa od žrde odrazila do siete. Bol to prvý gól, ktorý The Reds v tejto ligovej sezóne dostali a zároveň iba štvrtý pre hosťujúci tím.

Nottingham dotiahol prekvapenie do úspešného konca, pričom na Anfielde v lige vyhral prvý raz po 55 rokoch. Zároveň má na konte už osem bodov a nachádza sa na štvrtom mieste tabuľky. Liverpool prehral domáci duel po reprezentačnej prestávke premiérovo od roku 2014.

Manchester City - Brentford 2:1

Yoane Wissa dostal Brentford do vedenia už 22. sekunde, pričom ide o najrýchlejší gól Premier League do siete úradujúceho majstra. Konžský útočník má po štyroch dueloch peknú bilanciu 3+1. Hviezdou stretnutia sa však znova stal nezastaviteľný Erling Haaland.

Ten má vďaka dvom presným zásahom na konte už deväť gólov a jasne tróni tabuľke strelcov. Nór skóroval v každom z doterajších štyroch ligových vystúpení, dva razy zaknihoval aj hetrik. Na konte má už 71 gólov v PL, pričom napríklad Eric Cantona ich zaznamenal sedemdesiat. Mladý útočník potreboval o 86 duelov menej.

Je prvýmh hráčom PL, ktorý sa na deväť zásahov dostal už po štyroch vystúpeniach. Na druhý zásah mu nákopom cez celé ihrisko prihral brankár Ederson, zaznamenal už štvrtú asistenciu v PL. Rekord drží Paul Robinson s piatimi. Cityzens ostávajú ako jediný stopercentný tím na čele tabuľky.

Aston Villa - Everton 3:2

Everton začal stretnutie veľmi dobre, pretože po zásahoch McNeila a Calwert-Lewina viedol 2:0. Aston Villa však nakoniec potvrdila pozíciu favorita a otočila výsledok. Útočník Ollie Watkins sa presadil dvakrát a rozhodujúci zásah zaznamenal Jhon Durán.

Kolumbijčan sa presadil v Premier League celkovo ôsmy raz, pričom v siedmom prípade skóroval po tom, ako prišiel z lavičky. V tomto ročníku sa mu to podarilo už trikrát, zakaždým išlo o víťazný gól. To v jednej sezóne PL ešte nedokázal žiadny futbalista.

Everton prehral aj piaty duel, čo sa mu stalo štyrikrát, naposledy pred 65 rokmi. Druhý raz v rade prišiel o vedenie 0:2, to isté sa mu stalo aj v stretnutí proti Bournemouthu.

Bournemouth - Chelsea 0:1

O víťazstve Chelsea rozhodol jediný gól, o ktorý sa postaral v 86. minúte francúzsky ofenzívny hráč Christopher Nkunku. Ten sa počas aktuálnej sezóny presadil doteraz dvakrát v play-off Konferenčnej ligy proti švajčiarskemu Servette. Na ihrisko pritom prišiel len v 79. minúte.

The Blues neprehrali proti Cherries už šesťkrát po sebe a v tabuľke priebežne poskočili na siedme miesto. Hlavnou hviezdou večera bol brankár Robert Sánchez, keďže na jeho bránu smerovalo až osem striel a ani jedna neskončila v sieti. Navyše chytil penaltu Evanilsona.

Paradoxne mala Chelsea vyššie držanie lopty a to až 67 percent. Londýnsky tím vyhral v PL na pôde súpera bez toho, aby inkasoval gól, prvý raz v roku 2024. Ukončil tak šnúru 17 duelov. Hlavný rozhodca Anthony Taylor rozdal až štrnásť žltých kariet, čo je jeho osobný rekord.

Priebežná tabuľka Premier League.
Priebežná tabuľka Premier League.Flashscore