Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Community Shield dodal Arsenalu sebavedomie a vieru, hlási pred stretom so City Arteta

Arsenal Mikela Artetu je v tejto sezóne Premier League neporazený.
Arsenal Mikela Artetu je v tejto sezóne Premier League neporazený.AFP
Mikel Arteta (41) povedal, že Arsenal si môže v boji o titul veriť vďaka víťazstvu v Community Shield, keďže v nedeľu sa "Gunners" stretnú s majstrom Premier League.

Arsenal neporazil City v lige od roku 2015, ale šéf Gunners uviedol, že ich augustová výhra na penalty v Community Shield dodala tímu vieru.

"Bolo to pre nás dôležité. Vyhrať pohár proti Manchestru City je vždy niečo, čo si musíte vážiť. Aj spôsob, akým sme to dokázali, nám dodáva sebavedomie a vieru, že ich môžeme poraziť."

Arsenal v minulej sezóne dlho viedol Premier League, ale v závere zaváhal. City ho predbehlo a získalo svoj tretí titul za sebou. Víťazi treble City pred víkendom a po siedmich kolách opäť viedli, tretí "Gunners" zaostávajú len o jeden bod. Arteta skonštatoval, že je odhodlaný pozerať sa dopredu, a nie späť na zlú ligovú bilanciu.

"Určite sa nepozeráme späť, pretože v tých zápasoch hrali rôzni futbalisti. Jedno však vieme určite - budeme musieť byť v najlepšej forme na každom poste počas 100 minút. Len potom máme šancu."

Arteta, ktorý pred tým, ako sa stal šéfom Arsenalu, pracoval ako Guardiolov asistent v City, dostal otázku, či sa obaja tréneri ešte môžu navzájom prekvapiť.

"Každý rok máme nové nástroje a nových hráčov, ktorí dokážu rôzne veci. Samozrejme, poznáme sa a jeden od druhého nejaké veci očakávame. Nakoniec to závisí od hráčov, práve oni vás najviac prekvapia."

Španiel zároveň poznamenal, že krídelník Bukayo Saka môže hrať napriek tomu, že stredajší duel Ligy majstrov, ktorý Londýnčania prehrali 1:2 s Lens, nedohral.