Ďalší rekord do bohatej zbierky. Ronaldo vytvoril nové gólové maximum Saudi Pro League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší rekord do bohatej zbierky. Ronaldo vytvoril nové gólové maximum Saudi Pro League

Ronaldo sa teší z ďalšieho cenného zápisu.
Ronaldo sa teší z ďalšieho cenného zápisu.Profimedia
Hviezdny portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (39) prekonal rekord v počte strelených gólov v jednom ročníku najvyššej saudskoarabskej ligy. V poslednom kole prispel dvoma gólmi k víťazstvu tímu Al-Nassr nad Al-Ittihadom a svoju bilanciu v prvej kompletnej sezóne v súťaži vylepšil na 35 gólov z 31 zápasov.

Al-Nassr - Al- Ittihad 4:2

O vyrovnanie dovtedajšieho maxima sa Ronaldo postaral v tretej minúte nadstaveného času prvej polovice, keď zaknihoval svoj 34. presný zásah v sezóne a mužstvo poslal do vedenia 1:0. Náskok domáceho celku Portugalčan zdvojnásobil po rohovom kope v 69. minúte prudkou hlavičkou, práve tá mu priniesla ďalší rekord v jeho bohatej zbierke.

O pár chvíľ rodák z Madeiry hraciu plochu opustil a po jeho odchode padli ešte štyri góly - po dva do každej siete. Nič to však nezmenilo na tom, že Ronaldo ovládol poradie ligových strelcov o sedem zásahov pred Srbom Aleksandarom Mitrovičom z Al-Hilalu, ktorý suverénne získal titul. Al-Nassr skončil druhý so stratou 14 bodov.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty pôsobí v Saudskej Arábii už rok a pol po tom, čo sa predčasne skončil jeho druhý angažmán v Manchestri United. V tamojšom kráľovstve má ešte rok platnú zmluvu. Jeho 35-gólový ročník znamená, že o jednu trefu prekonal doterajší najlepší výkon zo sezóny 2018/19, ktorý v drese rovnakého tímu predviedol marocký internacionál Abdar Razak Hamdalla.

Týmto zápisom sa stal aj prvým futbalistom, ktorý dokázal byť najlepším ligovým kanonierom sezóny v štyroch rôznych súťažiach. Predtým sa mu to podarilo v Premier League za United, v La Lige v drese Realu Madrid a v Serii A vo farbách Juventusu.