Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia prehra Manchestru United. Po červenej karte kapitána Fernandesa podľahol Tottenhamu

Aktualizované
Tottenham zdolal Manchester United na jeho pôde.
Tottenham zdolal Manchester United na jeho pôde.ADAM VAUGHAN / EPA / Profimedia
Futbalisti Ipswichu remizovali v nedeľnom zápase 6. kola anglickej Premier League na domácom štadióne s Aston Villou. V šlágri vyhral Tottenham proti Manchestru United.

Ipswich - Aston Villa 2:2

Domáci útočník Liam Delap otvoril skóre stretnutia, pričom vo veku 21 rokov a 234 dní sa stal najmladším hráčom Ipswichu, ktorý v Premier League skóroval v dvoch po sebe idúcich domácich stretnutiach. Celkovo niečo takéto dokázal naposledy Finidi George ešte v marci 2002.

Domáci strelili v úvodných 15 minútach tri z posledných štyroch gólov.  Aston Villa však dokázala ešte do prestávky skóre otočiť a oba zásahy mali rovnakého menovateľa. Ollie Watkins totiž na prvý prihral a druhý sám strelil. Presný zásah a aj asistenciu zaznamenal ôsmy raz v PL, čím vyrovnal rekord klubu.

Ten spoločne s ním držia Yorke a Agbonlahor. Leon Bailey zaznamenal šestnástu asistenciu v Premier League, čo je rovnaký počet ako má na konte Jack Grealish. Premiérový gól v tomto ročníku zaznamenal dlhodobo dobre hrajúci ofenzívny futbalista Morgan Rogers.

Delap v závere dokázal vyrovnať. Stal sa prvým hráčom klubu, ktorý dal dva góly od marca 2002, keď tak učinil Marcus Bent a najmladším, ktorému sa to kedy v drese Tractor Boys podarilo. Proti Villans skóroval Ipswich viac ako raz po 40 rokoch, pričom rovnaká štatistika platí taktiež o tejto ligovej sezóne.

Premiérovo v tomto ročníku prispel na zásah Omari Hutchinson, rekordná posila Ipswichu, zaknihoval asistenciu. Tím z Portman Road remizoval štvrtý raz v tomto ročníku, stále nevyhral, v tabuľke má na pätnástom mieste štyri body. Aston Villa nevyužila možnosť bodovo sa dotiahnuť na prvý Liverpool, takže ostáva piata.

Manchester United - Tottenham 0:3

Tottenham mal výborný vstup do zápasu, pretože obranca van de Ven získal loptu na vlastnej polovici, okamžite si to namieril do šestnástky súpera, kde prihral pred bránu a Brennan Johnson skóroval už 155 sekúnd od začiatku stretnutia, čo bol najrýchlejší gól Spurs v Premier League od roku 2012.

Samotný waleský krídelník skóroval už vo štvrtom súťažnom stretnutí po sebe. Pre Manchester United potom prišli ďalšie rany. Ešte do prestávky videl v 242. zápase za Red Devils premiérovú červenú kartu Bruno Fernandes. Stal sa štvrtým kapitánom tohto klubu, ktorý bol vylúčený na domácom štadióne Old Trafford.

Pred ním putovali predčasne pod sprchy Roy Keane (2001), Nemanja Vidič (2014) a Wayne Rooney (2014). Krátko po zmene strán zvýšil vedenie hostí prvým gólom v tejto sezóne Dejan Kulusevski. Švéd navyše vytvoril až sedem šancí, čo sa na pôde Manchestru United v PL ešte nikomu nepodarilo.

V závere pridal poistku tretím gólom v treťom stretnutí po sebe Dominic Solanke, ktorý po slabšom rozbehu hrá čoraz lepšie. Anglický kanonier zároveň skóroval v každom z ostatných troch duelov proti červeným diablom. Hráči United nevyhrali nad Spurs od októbra 2022.

Manchester United prehral až osem z ostatných 20 ligových duelov. Odkedy odišiel Sir Alex Ferguson, tak tento tím prehral o tri alebo viac gólov až 23 stretnutí z celkovo 424, pričom počas pôsobenia Škóta na lavičke sa tak stalo iba dvakrát v 1 035 dueloch.

Tottenham po víťazstve poskočil na ôsme miesto, zatiaľ čo zverenci trénera ten Haga v tejto sezóne prehrali už tretí raz a klesli na dvanástu priečku.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore