Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deviata sezóna, no stále rovnaká rozprávka. Guardiola je očarený z prístupu zverencov

AFP
Nad ďalšou budúcnosťou Guardiolu visí otáznik.
Nad ďalšou budúcnosťou Guardiolu visí otáznik. TASR / Martin Rickett / PA via AP
Pep Guardiola vyzdvihol neuveriteľnú mentalitu svojich hviezd z Manchestru City a zdôraznil, že jeho puto s mužstvom je silné ako nikdy predtým.

Guardiolova zmluva vyprší na konci tejto sezóny. Španiel sa zatiaľ nedohodol na novom kontrakte, keďže sa špekuluje, že by mohol odísť od majstrov Premier League. V závere ročníka povedal, že počká na začiatok súťažného kolotoča, aby zistil, ako je prepojený so svojimi hráčmi.

To je pre skúseného odborníka, ktorý doviedol City k štyrom anglickým titulom za sebou a k šiestim za posledných sedem rokov, dôležitý referenčný bod. Pred sobotňajším domácim zápasom proti Southamptonu otvorili túto tému novinári.

"Som ohromený. Keď som sem prišiel, nemyslel som si, že v deviatej sezóne budeme predvádzať rovnako konzistentnú hru. Stále vytvárame viac ako súper a inkasujeme menej ako, takže táto rovnováha je dobrá. Nemôžem byť týmto hráčom vďačnejší za to, o čo sa snažíme a akým spôsobom to robíme. Nikdy som o tom nepochyboval. Už pred mesiacom som povedal, že ich vidím na tréningoch každý deň a stále sú živí, cítia to,“ nachádzal slová chvály. 

O Guardiolovej budúcnosti rozhodnú aj ďalšie faktory. Do úvahy bude brať svoju manželku a rodinu, pričom jeho rozhodnutie by mohol ovplyvniť aj odchod športového riaditeľa klub Txikiho Begiristaina na konci tejto sezóny. Samotný lodivod však rozptýlil akékoľvek obavy, že jeho vzťah s hráčmi upadá.

"Majú neuveriteľnú mentalitu. Väčšina z nich je silná a súťaživá. Je tu tendencia uvoľniť sa, vždy mám takú obavu, keď opäť vyhráme. Čo sa bude diať? Ale ja to nevidím. Všetci sa ťahajú navzájom. Tlačia na mňa a na môj personál s nápadmi, novými vecami. Ak sa mi to nepáči, prijímajú to dobre, pretože je to pre tím. Či už vyhrajú alebo prehrajú, hneď sa začnú sústrediť na to, čo bude ďalej. Sú to skutoční konkurenti," zložil pomyselný klobúk pred svojimi zverencami.