Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Diablom do roku 2027. Moje najlepšie chvíle v drese United ešte len prídu, verí Fernandes

Fernandes ostáva červeným diablom.
Fernandes ostáva červeným diablom.AFP
Manchester United sa bude aj naďalej spoliehať na Bruna Fernandesa (29). Kapitán anglického klubu predčasne predĺžil zmluvu do roku 2027, súčasťou dohody je aj opcia.

Portugalský líder mužstva po podpise nového kontraktu pre klubový web vyhlásil: "Každý vie, akú vášeň mám pre Manchester United. Rozumiem zodpovednosti a dôležitosti nosenia tohto dresu a úrovni oddanosti i túžby, ktorú si vyžaduje reprezentovať tento neuveriteľný klub."

Fernandes si zaspomínal aj na výnimočné okamihy s klubom: "Zažil som tu už veľa špeciálnych chvíľ, počul som ľudí spievať moje meno, strelil hetrik proti Leedsu, viedol tím na Old Trafford počas európskych večerov a dvíhal trofeje vo Wembley."

Rodák z portugalskej obce Maia je presvedčený o úspešných zajtrajškoch: "Nepodpísal by som túto zmluvu, keby som neveril, že moje najlepšie chvíle v drese United ešte len prídu. Z rozhovorov s vedením je zrejmé, že všetci sú odhodlaní v nasledujúcich rokoch bojovať o trofeje. Vidím, aká pozitívna je budúcnosť a teším sa, že povediem tento tím vpred."

Fernandes sa pritom v polovici mája dostal do spojenia s Bayernom, ktorý mal mať záujem, k rokovaniam však nedošlo. Namiesto toho sa rozhodol predĺžiť súčasnú dohodu.

Na Old Trafford zamieril v januári 2020 za 65 miliónov eur z lisabonského Sportingu a od prvej chvíle sa zaradil k oporám Red Devils. Za United odohral 234 súťažných zápasov s bilanciou 79 gólov a 67 asistencií. Na väčší úspech s anglickým klubom však čaká, podieľal sa iba na zisku dvoch pohárových trofejí (Ligový pohár a FA Cup).