Do Premier League prichádza brazílska hviezdička, West Ham lovil v Palmeirase

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do Premier League prichádza brazílska hviezdička, West Ham lovil v Palmeirase

Guilhermeho čaká obrovská výzva.
Guilhermeho čaká obrovská výzva.Profimedia
West Ham oznámil príchod novej posily. Londýnsky klub z Premier League podpísal päťročnú zmluvu s brazílskym krídelníkom Luisom Guilhermem (18), ktorý prichádza z Palmeirasu za 25 miliónov libier.

Prestup talentovaného hráča sa dokončí v piatok, keď sa oficiálne otvorí letné prestupové obdobie, a to pod podmienkou, že mu bude udelené medzinárodné a pracovné povolenie. West Ham uviedol, že Guilherme, ktorý si už obliekol aj dres Brazílie vo výbere do 20 rokov, bol technickým riaditeľom Timom Steidtenom a novým manažérom Julenom Lopeteguim označený za prioritný cieľ.

"Technicky je veľmi nadaný, ale má aj dobré fyzické vlastnosti - rýchlosť, silu a vytrvalosť, ktoré mu pomôžu prispôsobiť sa požiadavkám Premier League a anglického futbalu. Luis je ešte veľmi mladý, ale nepochybujeme o tom, že je pripravený presadiť sa v prvom tíme," povedal Steidten.

Guilherme pred novou výzvou uviedol: "Premier League je najlepšia liga na svete. Verím, že sa tu s celým kádrom West Hamu veľmi zlepším, čo je pre môj rozvoj kľúčové. Keď som vyrastal, vždy keď som mal možnosť, sledoval som anglický futbal. Vidieť, aký je, a teraz, keď tu môžem hrať, je neuveriteľný pocit."

Kladivári, ktorí sa na konci sezóny 2023/24 rozlúčili s manažérom Davidom Moyesom, skončili na deviatom mieste ligovej tabuľky.