Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka nezabránil prehre proti Lutonu, v PL prvýkrát pískala žena. United opäť bez gólu

Aktualizované
Bowen rozhodol o víťazstve West Hamu.
Bowen rozhodol o víťazstve West Hamu.Profimedia
Futbalisti Manchestru United prehrali v sobotnom zápase 18. kola anglickej Premier League na pôde West Hamu. Vrcholom dňa bude šláger medzi Liverpoolom a Arsenalom.

West Ham - Manchester United 2:0

Tréner ten Hag zaradil do základnej zostavy prekvapivé meno, keďže svoj seniorský debut zažil francúzsky stredný obranca Willy Kambwala. Bola to už desiata rôzna stopérska dvojica hostí v aktuálnom ročníku vo všetkých súťažiach. Len piaty raz v histórii Premier League mal Manchester United v základe troch tínedžerov, keďže nastúpili aj Mainoo a Garnacho. 

"Red Devils" však zaznamenali tretiu ligovú prehru z ostatných piatich duelov. West Ham vďaka zásahom Bowena a Kudusa poskočili pred svojho sobotného súpera na priebežné siedme miesto. Paqueta pripravil oba góly, zapísanú má len jednu asistenciu. Brazílčan vytvoril všetkých päť posledných gólov "Hammers" v lige.

Manchester United neskóroval štyrikrát po sebe, čo sa mu naposledy stalo v novembri 1992. Do Vianoc prehral viac ako súčasných trinásť zápasov len raz počas ročníka 1930/31, kedy ich bolo šestnásť.

Fulham - Burnley 0:2

Fulham prehral doma s Burnley 0:2, tento duel vstúpil do histórie ligy. Po prvý raz totiž rozhodovala zápas najvyššej anglickej súťaže žena. Rebecca Welchová už pôsobila ako štvrtá rozhodkyňa v PL v zápase medzi Fulhamom a Manchestrom United 4. novembra, rozhodovala aj stretnutia v druhej lige a v Pohári FA. Pred vstupom na ihrisko si od niekoľkých fanúšikov vyslúžila potlesk.

Luton Town - Newcastle 1:0

Svoj prvý gól od októbra 2021 v Premier League strelil Townsend, presadil sa už az šiesty rôzny klub. Práve on bol jediným autorom presného zásahu pri prekvapivej výhre Lutonu, ktorý doma zdolal Newcastle. V bráne nastúpil Martin Dúbravka. "Straky" prehrali až päť z ostatných šiestich duelov.

Nottingham - Bournemouth 2:3

Hosťujúci útočník Solanke sa prvýkrát v kariére na úrovni Premier League presadil v dvoch stretnutiach po sebe, pričom zaknihoval už svoj desiaty a jedenásty gól počas prebiehajúceho ročníka. Presne desať ich nazbieral v predošlých 96 dueloch. Anglický kanonier rozhodol hlavičkou o výhre v nadstavenom čase.

Tottenham - Everton 2:1

Tottenham vyhral už tretí zápas po sebe a zdá sa, že je z krízy von. Richarlison skóroval počas decembra štyrikrát, žiadny iný hráč v Premier League nemá za ten čas viac zásahov. Spurs zároveň potvrdili, že to na Everton vedia, keďže z posledných 25 vzájomných stretnutí prehrali len jeden. "Toffees" ukončili šnúru štyroch výhier, počas ktorých neinkasovali ani raz.

Liverpool - Arsenal (18:30)