Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erik ten Hag sa opäť zastal Maguirea: Je kapitánom a príkladom na tréningoch

Reprezentant Anglicka má podporu svojho trénera.
Reprezentant Anglicka má podporu svojho trénera. Profimedia
Manchester United si musí vybudovať silnejšiu mentalitu a naučiť sa zotaviť z neúspechov počas zápasov, povedal v piatok manažér Erik ten Hag (53) a vyjadrením preukázal podporu kritizovanému kapitánovi mužstva.

Holandský tréner uviedol, že tím má schopnosť reagovať na neúspechy počas sezóny, ale trápi sa v snahe nájsť cestu späť do zápasov, keď veci nejdú podľa plánu. Dôkazom je aj posledná prehra vo štvrťfinále Európskej ligy so Sevillou.

"Nemôžeme zapierať, je to určite psychického rázu. Musíme sa naučiť, že treba ísť ďalej a pokračovať. Čo tento tím dokáže veľmi dobre, je odraziť sa k lepšiemu výkonu medzi zápasmi, horšie je to ale počas duelu. To je to, čo musíme zlepšiť." povedal ten Hag pred nedeľňajším semifinále FA Cupu proti Brightonu.

Chyba Harryho Maguirea viedla k skorému gólu Sevilly a výkon kapitána sa opäť dostal pod drobnohľad, keď United opustili európsku súťaž číslo dva po celkovom výsledku 2:5. Lodivod sa však vyjadril, že 30-ročný anglický obranca zostáva kľúčovým členom jeho tímu.

"Má dôležitú úlohu, je kapitánom, vedie to, komunikuje s manažérom, motivuje tím, je príkladom v tréningovom priestore," povedal ten Hag. 

Maguire nebol jediným hráčom, ktorý bol po prehre kritizovaný, na margo správ o čistkách v závere sezóny kouč povedal, že sa sústredí len na aktuálnu sezónu.

"Myslím na zlepšenie tohto tímu a týchto hráčov, to je moja úloha spolu s trénerským štábom. Všetci sa sústredíme na tento proces a nie na iné, ktoré by nás rozptyľovali. Viem, že moji hráči majú na viac, potvrdili to už viackrát. Počas ročníka sme urobili obrovský pokrok, ale máme pred sebou ešte niekoľko krokov. Čaká nás ešte veľa zápasov a príležitostí, aby sme to dokázali," dodal.