Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

FA obvinila Bentancura, rasisticky urážal spoluhráča Sona

Bentancur si zavaril vyjadreniami v televízii.
Bentancur si zavaril vyjadreniami v televízii.Profimedia
Stredopoliara Tottenhamu Rodriga Bentancura (27) vo štvrtok obvinila Futbalová asociácia (FA) za porušenie pravidiel. Uruguajského reprezentanta bude vyšetrovať za urážlivý výrok v televízii o jeho spoluhráčovi Son Heung-minovi (32).

Bentancura v júni požiadal moderátor zábavnej relácie Canal 10 o dres kórejského útočníka Spurs, na čo odpovedal: "Sonnyho? Môže to byť aj dres jeho bratranca, pretože všetci vyzerajú rovnako." Britská antidiskriminačná charitatívna organizácia Kick It Out uviedla, že dostala značný počet sťažností súvisiacich s komentárom.

Bentancur sa spoluhráčovi a kapitánovi Spurs ospravedlnil. Ten jeho urážlivé slová označil za "chybu". Uruguajčan však musí do 19. septembra podať FA vysvetlenie k svojmu výroku. Hrozí mu stopka od šiestich do dvanástich mesiacov.

Podobný prípad sa udial v roku 2020. Bývalý útočník Manchestru United Edinson Cavani dostal zákaz činnosti na tri zápasy a pokutu 100 000 libier za použitie španielskeho výrazu "negrito" (černoško - pozn.) v príspevku na sociálnej sieti.