Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastická otočka Brightonu, Manchester United, Aston Villa a Chelsea remizovali

Aktualizované
Villans a Red Devils si body rozdelili.
Villans a Red Devils si body rozdelili.TIM KEETON / EPA / Profimedia
Futbalisti Manchestru United remizovali v nedeľnom zápase 9. kola Premier League na pôde Aston Villy. Rovnako nerozhodne sa skončilo aj stretnutie medzi Chelsea a Nottinghamom. Brighton otočil duel s Tottenhamom.

Aston Villa - Manchester United 0:0

Manchester United nedal gól v prvom polčase počas tejto sezóny už šiesty raz z doterajších siedmich zápasov v PL, čo je najviac spomedzi všetkých tímov. Úvodných 45 minút pritom dokopy prinieslo iba šesť striel, najmenej od úvodu tohto ročníka. V úvodnom dejstve viac-menej zaujalo iba zranenie domáceho Konsu.

Ani po zmene strán veľa šancí k dispozícii nebolo, ale Fernandes krásnou strelou z priameho kopu opečiatkoval brvno. V stretnutí ale gól nepadol a Red Devils ostávajú až na štrnástej priečke, zatiaľ čo Aston Villa je piata iba o skóre za Chelsea.

United majú po siedmich kolách len osem bodov, čo je druhý najmenší počet v histórii klubu. Horšie na tom boli len v sezóne 1989/90, prvej pod vedením trénera Fergusona, keď mužstvo skončilo na trinástej priečke.

Chelsea - Nottingham 1:1

Chris Wood poslal Nottingham na Stamford Bridge do prekvapivého vedenia, ale domáci pomerne rýchlo dokázali zareagovať. Noni Madueke strelil už svoj štvrtý gól v tejto ligovej sezóne, pričom počas celého minulého ročníka ich mal na konte päť. Raz sa presadil aj v rámci Ligy majstrov.

Cole Palmer si pri tomto momente pripísal už dvanástu asistenciu v Premier League počas kalendárneho roku 2024, čo je najviac zo všetkých futbalistov. O jednu menej zaznamenal De Bruyne. Hosťom sa zranil kaptán Gibbs-White a Ward-Prowse bol vylúčený. Napriek tomu mohol Jota hlavičkou rozhodnúť, zaskvel sa Sánchez.

Madueke mal v šestnástke súpera až 20 dotykov s loptou, čo je najviac v drese The Blues v rámci Premier League od sezóny 2016/17. Chelsea ostáva v tabuľke na štvrtom mieste, Nottingham je desiaty. Londýnsky tím vyhral iba jeden z posledných piatich vystúpení proti Forest.

Brighton - Tottenham 3:2

Brennan Johnson potvrdil skvelú formu a poslal Tottenham do vedenia. Waleský krídelník sa presadil v šiestom súťažnom stretnutí po sebe, čo v drese Spurs dokázal naposledy Harry Kane ešte v januári 2019. Samotný Johnson pritom v celom minulom ročníku strelil dokopy päť presných zásahov.

Maddison zvyšoval skóre a zdalo sa, že londýnsky tím si odvezie tri body. Opak však bol pravdou, keďže v druhom polčase predviedol Brighton fantastickú otočku. Yankuba Minteh strelil svoj prvý gól v Premier League a i za čajky, druhý raz po sebe sa presadil Georginio Rutter a všetko korunoval skúsený Danny Welbeck.

Anglický kanonier zaknihoval svoj 71. zápis v PL, čím prekonal napríklad legendárneho Erica Cantonu (70). Debut v PL zažil nemecký útočník Brajan Gruda. Brighton po výhre poskočil na šieste miesto, Tottenham je deviaty.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore