Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastický Haaland s druhým hetrikom po sebe, strelil už sedem gólov. Arsenal zakopol

Aktualizované
Manchester City zvíťazil vďaka Haalandovi.
Manchester City zvíťazil vďaka Haalandovi.Profimedia / John Walton / PA Images
Futbalisti Arsenalu remizovali v úvodnom sobotnom zápase 3. kola Premier League na domácej pôde s Brightonom. Oba tímy majú priebežne na prvých dvoch miestach tabuľky zhodný počet siedmich bodov. Bournemouth v samom závere otočil zápas proti Evertonu z 0:2 na 3:2, zatiaľ čo Aston Villa potvrdila, že na ihriskách súperov sa jej darí.

Arsenal - Brighton 1:1

Úvodné stretnutie obstarali dva tímy, ktoré mali pred týmto kolom plný počet bodov. Brighton už po niekoľkých minútach prišiel o zraneného Milnera. Arsenal sa dostal do vedenia po dobrej práci Saku, ktorý prehodil loptu za obranu na Kaia Havertza a ten sa proti čajkám presadil štvrtý raz po sebe, celkovo má za tento čas bilanciu 4+1.

Nemec sa v posledných deviatich dueloch na Emirates pričinil o desať gólov (7+3). Samotný Saka zaznamenal asistenciu aj v treťom stretnutí nového ročníka, čo doteraz v drese Gunners dokázal iba Thierry Henry (2004/05). Po polčase domáci viedli, v takomto prípade doviedli do úspešného konca ostatných 23 zápasov.

Plány im ale v 49. minúte narušila červená karta, ktorú kuriózne za jemné odkopnutie lopty videl Declan Rice. Bolo to jeho prvé vylúčenie v PL, pričom hral 245. duel. Brighton zvýšil aktivitu a Joao Pedro pomerne rýchlo vyrovnal. Stal sa prvým hráčom, ktorý v tejto sezóne skóroval proti zverencom trénera Artetu.

Fabian Hürzeler sa mohol stať prvým trénerom Brightonu, ktorý vyhrá všetky tri úvodné stretnutia, zatiaľ čo Arsenal siahal na deviatu ligovú výhru po sebe premiérovo od roku 2004, no po remíze sa ani jeden tento zápis nepodarilo dosiahnuť. Raheem Sterling bol po nočnom príchode zatiaľ iba na tribúne.

Brentford - Southampton 3:1

Brentford nemal s nováčikom výraznejší problém, pričom skvelú formu potvrdili jeho útočníci. Bryan Mbeumo sa postaral o dva góly, v tejto sezóne ich má na konte už tri, vďaka čomu je druhým najlepším strelcom súťaže. Yoane Wissa druhým zásahom pečatil konečný výsledok, k tomu pridal aj jednu asistenciu.

Londýnsky tím pritom skóroval celkovo päťkrát, takže toto duo sa postaralo o všetky góly. Southampton nezačal po návrate do Premier League ideálne, nakoľko po troch kolách má na konte nula bodov. Sugawara iba znižoval a korigoval skóre.

Everton - Bournemouth 2:3

Tréner Sean Dyche na lavičke Evertonu oslavoval gól v auguste vôbec prvý raz, trvalo to 500 minút a postaral sa oň stopér Michael Keane, takže kvótu z posledných dvoch sezón už má splnenú. Asistoval naň Dominic Calvert-Lewin, ten potom sám skóre zvyšoval.

Bournemouth ale dokázal v závere predviesť fantastickú otočku. Najskôr znížil Anoine Semenyo a v nadstavení prišiel veľký šok. Lewis Cook vyrovnal, aby sa hrdinom stal striedajúci Luis Sinisterra, ten ukončil duel s bilanciou 1+1, čo sa mu v PL ešte nepodarilo. Za celý predošlý ročník mal na konte zhodne dva góly a dve asistencie.

Hostia prerušili sériu Evertonu, počas ktorej Toffees vyhrali doma sedem z ostatných ôsmich prípadov proti tomuto súperovi. Úspešný debut za tím z juhu Anglicka zažil Kepa Arrizabalaga. Spomínaný tréner Dyche tak s Evertonom v auguste prehral všetkých päť duelov a momentálne je bez bodu posledný.

Ipswich - Fulham 1:1

Nováčik získal prvý bod v Premier League. Premiérovým gólom v drese tohto klubu a zároveň v Premier League sa o to postaral mladý útočník Liam Delap. Pred koncom úvodného dejstva vyrovnal Adama Traoré. Španiel má na úvod ročníka bilanciu 1+1 a nachádza sa v dobrej forme. Za Ipswich zažil ligový debut defenzívny stredopoliar Kalvin Phillips.

Leicester - Aston Villa 1:2

Odkedy na lavičku Aston Villy prišiel v novembri 2022 tréner Unai Emery, tak celok z Birminghamu vyhral už šestnásty vonkajší zápas a lepšie sú na tom iba Manchester City (23) s Arsenalom (20). Belgický stredopoliar Amadou Onana skóroval v novom ročníku už druhý raz, čím vyrovnal svoju najlepšiu sezónu v kariére.

Rovnako druhž zásah zaznamenal aj kolumbijský útočník Jhon Durán, ten na to potreboval dokopy iba 84 minút na ihrisku. Konečné skóre stanovil premiérovým gólom v drese líšok mladý Facundo Buonanotte. Leicester má ale stále iba jeden bod, zatiaľ čo Villans ich získali šesť.

Nottingham - Wolverhampton 1:1

Nottingham prvý raz po 29 rokoch neprehral v Premier League ani raz počas úvodných troch zápasov. Dôležité veci sa stali hneď na úvod, keďže Chris Wood v desiatej minúte svojim druhým gólom v sezóne otvoril skóre a prakticky hneď na to vyrovnal Jean-Ricner Bellegarde

Domáci novozélandský kanonier síce v závere rozvlnil sieť aj druhýkrát, pre ofsajd sa tešil predčasne. Za Wolves debutoval brankár Sam Johnstone a zo striedačky prišiel aj stredopoliar André, ktorý svoj prestup z Fluminense dotiahol iba tesne pred polnocou.

West Ham - Manchester City 1:3

Erling Haaland zažil ďalší fantastický zápas a strelil druhý hetrik po sebe, čo v histórii Premier League dokázal iba on a Harry Kane. Nór zažil ôsmy trojgólový duel v PL, čo zároveň znamená, že po troch kolách má na konte skvelých sedem gólov a to sa ešte žiadnemu futbalistovi Manchestru City nepodarilo.

Logicky sa nachádza na čele tabuľky strelcov. Naposledy strelil dva hetriky v úvodných troch kolách PL ešte Paul Jewell z Bradfordu v sezóne 1994/95. Haaland celkovo v PL nastúpil na 69 duelov a postaral sa o 70 zásahov. Výborne hral aj Kevin De Bruyne, len v prvom polčase vytvoril štyri šance, celý West Ham mal za ten čas dve.

Bernardo Silva sa vďaka 44. asistencii dostal na prvé miesto v tomto smere medzi portugalskými hráčmi, odpútal sa od Naniho (43). Citizens majú na čele tabuľky ako jediný tím plný počet deviatich bodov, ale v nedeľu ich ešte môže vyrovnať Liverpool. Hammers sú na štrnástej priečke.

Priebežná tabuľka 3. kola Premier League.
Priebežná tabuľka 3. kola Premier League.Flashscore