Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fanúšikom chce dopriať trofej. Gordon podpísal s Newcastlom dlhodobý kontrakt

AFP
Gordon počas zápasu s Brightonom.
Gordon počas zápasu s Brightonom.MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Anglický ofenzívny futbalista Anthony Gordon (23) podpísal s Newcastlom United dlhodobú zmluvu. Klub dĺžku trvania dohody nezverejnil. Reprezentant Albionu má najvyššie ambície, s klubom sa chce zamerať na zisk trofeje.

Gordon sa rozhodol pre Newcastle v januári 2023, keď prišiel z Evertonu. Za Magpies doposiaľ nastúpil v 74 zápasoch, strelil 15 gólov a na 11 prihral. Pôsobivá forma mu v minulej sezóne vyniesla debut v drese Anglicka, takisto aj miestenku v reprezentácii na letných majstrovstvách Európy.

Teraz chce Gordon pomôcť tímu Eddieho Howea získať prvú veľkú trofej od roku 1969, keď klub vyhral Inter-Cities Fairs Cup. Poslednou významnou domácou trofejou Newcastlu bol FA Cup z roku 1955.

"Myslím, že klub je vo skvelej fáze. Od prevzatia klubu novými majiteľmi to ide stále hore. Čo sa týka štýlu hry, tak ja a tréner sa k sebe dokonalo hodíme," vravel krídelník a pokračoval:

"Som tu veľmi šťastný, rád tu žijem, tím mi veľmi vyhovuje a som tu, aby som vyhral trofej. Skrátka ju musíme vyhrať. Bolo by to neuveriteľné, pretože fanúšikovia už čakajú dlho. Byť súčasťou toho tímu, ktorému by sa to konečne podarilo, je mojím obrovským cieľom."

Z podpisu novej dohody svojho zverenca sa tešil aj tréner Howe: "Som rád, že Anthony zaviazal svoju budúcnosť klubu. Počas svojho pôsobenia v Newcastli vyrástol ako hráč aj človek a naďalej dokazuje, aký je dobrý na najväčšej scéne. Je odhodlaný zlepšovať seba aj tím. Keď sa k tomu pridá kvalita jeho výkonov a neuveriteľne vysoké pracovné nasadenie, je jasné, prečo má taký špeciálny vzťah s našimi priaznivcami."

Aktuálne deviaty celok najvyššej anglickej súťaže, ktorého súčasťou je aj slovenský brankár Martin Dúbravka, sa najbližšie predstaví 27. októbra na ihrisku Chelsea, tej patrí šiesta priečka.