Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Füllkruga nepotešil príchod Guirassyho do BVB. Vo West Hame chcem hrať hlavnú rolu, odkazuje

Füllkrug zamieril na konci prestupového obdobia do Londýna.
Füllkrug zamieril na konci prestupového obdobia do Londýna.RICHARD PELHAM / Getty Images via AFP
Niclas Füllkrug (31), augustová posila londýnskych kladivárov, sa rozhovoril o dôvodoch svojho letného odchodu z Dortmundu. Nemecký reprezentačný útočník túto tému priblížil v rozhovore pre Sport Bild.

V médiách sa objavili špekulácie, že za jeho prestupom do Anglicka stojí najmä fakt, že do Dortmundu prišiel zo Stuttgartu Serhou Guirassy. Samotný Füllkrug priznal, že konkurencia v podobe guinejského útočníka preňho nebola práve veľkým prejavom dôvery. Uviedol, že za posledné tri alebo štyri roky urobil obrovský futbalový pokrok a chce v tom pokračovať.

"Pre mňa je dôležité byť v klube, kde budem hrať hlavnú úlohu, budem dôležitý a kde je herný štýl čiastočne zameraný aj na mňa," priznal. V Borussii by túto pozíciu očividne nemal, po odchode však horkosť necíti. "Rokovanie s klubom bolo veľmi férové," povedal s tým, že športový riaditeľ Sebastian Kehl ho s plánmi oboznámil včas. Rozchod tak prebehol v pokoji.

"Mám už 31 rokov a West Ham vyvinul veľké úsilie, aby ma získal. Premier League je pre mňa neuveriteľne lákavá, je to skvelá príležitosť otvoriť úplne novú kapitolu v mojom živote," vysvetlil.

Füllkrugove štatistiky.
Füllkrugove štatistiky.Flashscore

"Nakoniec neviem, či v BVB, keď ma pred rokom priviedli, vôbec očakávali, že za mňa opäť vygenerujú takúto vysokú prestupovú čiastku. Chápem, že túto ponuku chceli využiť," vyhlásil niekdajší útočník Brém, ktorý prestupom zarobil dortmundskej pokladni okolo 30 miliónov eur.

Füllkrug debutoval v národnom tíme až v roku 2022 vo veku 29 rokov a v 22 zápasoch za Nemecko už strelil 14 gólov. Naposledy skóroval pri sobotňajšom víťazstve 5:0 nad Maďarskom, ale pre problémy s lýtkom vynechal utorňajšiu remízu 2:2 s Holandskom.

Podľa sociálnych sietí West Hamu jeho zranenie nie je vážne, no rodák z Hannoveru vynechá sobotňajší zápas proti Fulhamu. Na zápas s Chelsea by už mal byť fit a možno v ňom strelí svoj prvý gól v novom pôsobisku.