Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Godál pred zápasom proti Ronaldovi: Nechystám sa na Cristiana, ale na Al-Nassr

Godál od svojho príchodu do Saudskej Arábii nechýbal ešte ani minútu.
Godál od svojho príchodu do Saudskej Arábii nechýbal ešte ani minútu. Twitter/ladalahclub
Slovenský obranca Boris Godál (35) nastúpi v utorok večer proti Cristianovi Ronaldovi (38). Al-Adalah hostí Al-Nassr. Skúsený stopér však v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy zdôrazňuje, že ho zaujímajú predovšetkým body, ktoré potrebuje jeho mužstvo zbierať v boji o záchranu a konfrontácia s jedným z najlepších hráčov histórie je v tomto prípade "druhoradá".

Boris, naposledy ste hrali pred takmer tromi týždňami. Pomôže táto pauza tímu?

"Mali sme dobre rozohratý posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou proti tímu Al-Feiha. Až v poslednej sekunde sme dostali gól na 1:1. Bolo to bolestivé, pretože sme prišli o dva body. Výkon celého tímu však bol dobrý a verím, že na to nadviažame aj teraz, strelíme gól a vzadu udržíme nulu. To by bol ideálny scenár."

Vy osobne ste odohrali od príchodu všetko. Ako ste si zvykli na ligu?

"Zvykol som si pomerne rýchlo, zápasy išli tiež v rýchlom slede. Prišli aj výhry, čo bolo super. Vyhrali sme dokonca dvakrát po sebe, následne remizovali. Mužstvu takéto výsledky nesmierne pomohli. Atmosféra v tíme je preto veľmi dobrá. Vyhrabali sme sa na miesto, z ktorého sa nevypadáva, takže sa na ňom chceme minimálne udržať. Snažíme sa robiť všetko pre to, aby sme sa priblížili aj tímom, ktoré sú päť bodov pred nami. Bolo by skvelé, keby sme boli v pokojnejších vodách. Osobne sa v lige cítim dobre, spoluhráči sú fajn. Výhry pridali na pohode všetkým. Dobré výkony sme podali aj v stretnutiach, v ktorých sa nám nepodarilo bodovať. Boli tiež duely s dvomi strelenými gólmi, čo sa tu na jeseň nestávalo."

Aktuálna tabuľka saudskoarabskej súťaže.
Aktuálna tabuľka saudskoarabskej súťaže.Flashscore

V utorok vás čaká dôležitý zápas proti jednému z najlepších tímov súťaže. Aká hrá bude na Al-Nassr platiť?

"Je to ašpirant na titul. Prišiel tam Ronaldo a ten má vždy len najvyššie ambície. Pobláznil ostatných spoluhráčov fanúšikov a celú Saudskú Arábiu. Čaká nás veľmi ťažké stretnutie. Platiť bude určite dôsledná obrana. Nesmieme ich našimi chybami nechať ísť do otvorenej defenzívy. V mužstve súpera je veľa skúsených hráčov, mnohí sú reprezentanti. Majú veľkú kvalitu, preto bude tento duel náročný po fyzickej aj psychickej stránke. Verím však, že sa s tým vyrovnáme tak, aby sme boli po stretnutí spokojní my."

Ako v šatni vnímate, že nastúpite proti Ronaldovi?

"Nebavili sme, že hráme proti nemu. Neberieme to nijako špeciálne. Chystáme sa na tím Al-Nassr, ktorý príde s úmyslom bodovať a udržať sa na horných priečkach tabuľky."

Posledných sedem zápasov mužstva Borisa Godála.
Posledných sedem zápasov mužstva Borisa Godála.Flashscore

Aký je váš recept na zastavenie Ronalda?

"Nedať mu časový a priestorový komfort, pretože on je zabijak, neskutočný strelec. Snaží sa zakončovať vždy a z každej pozície. Má neskutočnú strelu a všetky atribúty, ktoré strelec jeho kalibru potrebuje. Musíme byť blízko na ňom, na špičkách. Nebudeme si klamať, že mu nedovolíme vystreliť ani raz. Určite sa mu to podarí, ale chceme, aby pri tom bol zakaždým pod tlakom."

Aký je to pocit, keď viete, že budete brániť takéhoto hráča?

"Úprimne musím povedať, že to špeciáne neprežívam. Možno keby sme boli v tabuľke vyššie a mali by sme väčšiu pohodu, čo sa týka záchrany, tak by to bol poriadny bonus, ale teraz sa skôr zameriavame na náš cieľ, ktorým je zbierať body. Pokúsime sa prekvapiť ako nedávno silný Al-Shabab, s ktorým sme otočili a vyhrali 2:1. O niečo podobné sa pokúsime aj v utorok. Skôr to rieši moje okolie. Rodina, kamaráti a tiež novinári. Je o čom písať, že chlapec, ktorý pred pol rokom hral slovenskú ligu za Podbrezovú teraz nastúpi proti Ronaldovi. Nemám proti tomu nič, je to na pekný nadpis, ale ja túto situáciu beriem úplne v pohode. Nechystám sa na Cristiana, ale na Al-Nassr ako veľmi dobrý tím."

Ligové štatistiky Cristiana Ronalda v drese Al-Nassr.
Ligové štatistiky Cristiana Ronalda v drese Al-Nassr.Flashscore