Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola chce nájsť riešenie, ako nahradiť Rodriho. V kádri objavil nečakaného strelca

Joško Gvardiol strieľa na obrancu slušný počet gólov.
Joško Gvardiol strieľa na obrancu slušný počet gólov.TASR / Owen Humphreys / PA via AP
Manchester City musí nájsť riešenie, ako nahradiť Rodriho (28) v strede poľa po tom, čo pre zranenie bude chýbať až do konca sezóny. Podľa trénera Pepa Guardiolu (53) podali pri sobotňajšej remíze v Newcastli dobre výkony Rico Lewis (19) a Mateo Kovačič (30).

Newcastle - Manchester City 1:1

Oporou City v strede poľa bol dlhodobo Rodri. Španiel však vynechá zvyšok sezóny po tom, čo si pretrhol predný skrížený väz (ACL) a podstúpil operáciu. Guardiola povedal, že 19-ročný Lewis a skúsenejší Kovačič boli úžasní. Zároveň dodal, že Bernarda Silvu nemohol postaviť do defenzívnejšej pozície.

"Viem, že sa ma na to budete stále pýtať, ale Rodri teraz v zálohe nie je. Kova, Bernardo, Rico si počínali dobre, musím však nájsť riešenia. Vidím svoj tím a dokonale ho poznám. Mali sme šance na skórovanie a v strede poľa sme boli silní. Problémom boli lopty zozadu. Niekedy sa to však stane a vy sa musíte prispôsobiť. Mali sme šance, no toto je ich štadión a aj oni ich mali. S bodom som spokojný," hovoril hlavný tréner Citizens na tlačovej konferencii.

Krajný obranca Joško Gvardiol otvoril skóre vynikajúcou ukážkou pohybu a zručnosti. Rodák z Balkánu dal piaty gól v tomto roku. Guardiola priznal, že si pri angažovaní Chorváta nebol vedomý, akého dobrého strelca do mužstva privádza. "Na malých priestoroch je naozaj dobrý, najmä v strede, mal schopnosť otočiť sa a zakončiť. Je naozaj kvalitný, no nepočítal som s jeho gólovými schopnosťami,“ 

Erling Haaland nastrieľal v prvých piatich ligových zápasoch desať presných zásahov. Presadiť sa mu nepodarilo po prvý raz v ročníku. Nórovi počas stretnutia viditeľne krvácal ľavý členok a po niekoľkých súbojoch sa mu roztrhla jedna zo štucní. "Áno, Premier League,“ dal novinárom jednoduché vysvetlenie šéf lavičky Manchestru City.