Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola prezradil, ako to vyzerá s možnými odchodmi De Bruyneho a Álvareza

Stredopoliar Manchestru City Kevin De Bruyne.
Stredopoliar Manchestru City Kevin De Bruyne.AFP
Španielsky tréner Manchestru City Pep Guardiola (53) poskytol novinárom aktuálne informácie o tom, ako vyzerá budúcnosť dvoch kľúčových hráčov - Kevina De Bruyneho (33) a Juliána Álvareza (24). Zatiaľ čo v prípade Belgičana vyzerá zotrvanie nádejne, situácia s Argentínčanom je momentálne dosť nejasná.

Šéf lavičky obhajcu titulu Premier League sa síce jasne nevyjadril, či obaja hráči zostanú v klube dlhodobo, prezradil však aspoň to, že zatiaľ nedostali žiadnu ponuku na prestup.

"Klub ma informoval, že nemá žiadnu ponuku. Neviem, čo sa stane, ale chcem, aby zostal," povedal smerom k belgickému reprezentantovi. "De Bruyne tu bol ešte pred mojím príchodom. Je to najstarší (a najdlhšie slúžiaci) hráč. Urobil pre nás veľa, takže sa môže rozhodnúť. Podľa informácií, ktoré mám, zostane," prezradil bývalý tréner Barcelony či Bayernu Mníchov.

"Viem, že povedal, že o tom bude premýšľať," nadviazal Guardiola následne na adresu Álvareza. "Keď si to rozmyslí, jeho agent zavolá Txikimu (Begiristainovi) a uvidíme, čo sa stane," pokračoval Španiel.

"Viem, že chce hrať v dôležitých momentoch, ale to chcú aj ostatní hráči. Máme 18 alebo 19 futbalistov, ktorí chcú hrať v dôležitých zápasoch. Čítal som, že si to musí premyslieť a potom nám oznámi, čo chce urobiť," dodal tréner Manchestru City.

Álvarez strávil v prvom tíme Citizens dva roky a má zmluvu do júna 2028. V minulej sezóne si pripísal 54 súťažných štartov, v ktorých strelil 19 gólov. Celkovo skóroval za anglický klub 36-krát, dvakrát vyhral Premier League a raz so spoluhráčmi triumfoval v Lige majstrov.

Ďalšie prestupy a špekulácie