Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gündogan sa chce po skončení kariéry stať trénerom: Stále sa mám čo učiť

Gündogan má v otázke budúcnosti jasno.
Gündogan má v otázke budúcnosti jasno.Shaun Botterill/Getty Images Europe/Getty Images via AFP
Ilkay Gündogan, bývalý kapitán nemeckej reprezentácie, by chcel po skončení aktívnej kariéry pokračovať vo futbalovej práci a odovzdávať svoje vedomosti ako tréner. "To je môj sen. Trénerská kariéra by bola po zavesení kopačiek na klinec tým najočividnejším krokom," povedal 33-ročný hráč pre televíziu Sky.

Po letnom európskom šampionáte ukončil 82-násobný reprezentant Nemecka svoju reprezentačnú kariéru a z Barcelony sa vrátil do Manchestru City. Na klubovej úrovni však stredopoliar zatiaľ na odchod do dôchodku nemyslí.

"Momentálne si hru veľmi užívam," povedal Gündogan. "Stále sa cítim dostatočne fit na to, aby som mohol hrať na veľmi vysokej úrovni ešte niekoľko rokov."

Základy pre ďalšie dobrodružstvo však už boli položené. "Trénerskú licenciu som si urobil pred dvoma alebo troma rokmi," prezradil Nemec, ale zároveň zmiernil očakávania rýchleho štartu svojej novej kariéry: "Mám pred sebou ešte dlhú cestu. Stále sa musím veľa učiť."

V minulosti sa stredopoliar učil od viacerých špičkových stratégov ako sú Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Thomas Tuchel a Julian Nagelsmann.

"Mal som šťastie, že som mohol pracovať s mnohými trénermi na najvyššej úrovni. V budúcnosti by som chcel využiť svoje skúsenosti zo spolupráce s nimi," dodal na záver.