Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland v jubilejnom zápase skóroval a zariadil výhru, Chelsea predstavila debutantov

Aktualizované
Haaland otvoril novú sezónu ako inak - gólom.
Haaland otvoril novú sezónu ako inak - gólom.Profimedia
Futbalisti Brentfordu vyhrali v prvom londýnskom derby novej sezóny Premier League na domácej pôde Crystal Palace. Manchester City zdolal Chelsea.

Brentford - Crystal Palace 2:1

Víťazstvo Brentfordu režíroval Yoane Wissa, ktorý sa stal piatym hráčom úvodného kola s gólom aj asistenciou. Ak berieme do úvahy aj záver minulého ročníka, tak niečo takéto sa mu podarilo už tretí raz po sebe. Na prvý zásah nabil pre Bryana Mbeuma, ten sa na domácej pôde presadil premiérovo od októbra minulého roka. 

Od začiatku sezóny 2021/22 má v londýnskych derby bilanciu 11+6 a lepší je iba Bukayo Saka (12+14). Crystal Palace nedokázal vyhrať trinásty zápas vonku po sebe a obranca Guehi tak neoslávil ideálne jubilejný stý štart v Premier League. Brentford zdolal orlov v PL vôbec prvý raz.

Chelsea - Manchester City 0:2

Kanonier Erling Haaland nastúpil na svoj jubilejný 100. zápas za Manchester City a okorenil ho gólom, ktorý bol pre neho 91. za Citizens, k tomu pridal pätnásť asistencií. Za ostatné dve sezóny sa v auguste presadil už jedenásťkrát, pričom Chelsea dala iba jedenásť gólov a Manchester United len deväť.

Nór sa po Davidovi Silvovi stal druhým hráčom klubu, ktorý skóroval počas prvého kola sezóny trikrát po sebe. Proti tímom z Big Six odohral 20 duelov a prispel na 22 zásahov (15+7). Bernardo Silva zaknihoval už 43. asistenciu v PL, vďaka čomu je spoločne s Nanim na čele tabuľky portugalských hráčov.

V závere pridal poistku zásahom proti svojmu bývalému zamestnávateľovi Mateo Kovačič. Svoj limit jedného gólu z posledných dvoch ročníkov PL si tak splnil veľmi rýchlo. Zverenci trénera Guardiolu neprehrali 66 zápasov Premier League v rade, keď po polčase vyhrávali (59-7-0).

Chelsea napriek značným ťahom na prestupovom trhu nastúpila bez debutanta v základnej zostave, priemerný vek tejto jedenástky bol 23 rokov a 180 dní, čo je druhý najnižší v rámci prvého kola histórie Premier League. Nižší mal iba Manchester City v sezóne 2008/09, bolo to 22 rokov a 360 dní.

V priebehu stretnutia ale do hry prišli Neto, Guiu, Dewsbury-Hall aj Veiga. Spomínaný útočník Guiu sa vo veku 18 rokov a 227 dní stal štvrtým najmladším Španielom v PL. Premiérovo od ročníka 2012/13 do úvodného kola nezasiahol Sterling.