Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland v rebríčku šprintérov až na druhom mieste, maratóncom kraľuje Škót

Antonee Robinson je najrýchlejším šprintérom v Premier League.
Antonee Robinson je najrýchlejším šprintérom v Premier League. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Conor Molloy
Premier League je považovaná za najlepšiu a najťažšiu ligu na svete, platí to aj z hľadiska štatistík? Špecializovaný účet TransferRoom zverejnil hráčov s priemernou najvyššou ubehnutou vzdialenosťou za zápas v sezóne anglickej súťaže, ako aj najrýchlejších šprintérov.

Najvyťaženejším bežcom Premier League je po doterajších siedmich kolách stredopoliar Ryan Christie z Bournemouthu, ktorý priemerne ubehol 11 kilometrov za zápas. V tesnom závese za ním je Dejan Kulusevski z Tottenhamu (10,8), nasledovaný dvojicou Kobbie Mainoo a Flynn Downes (obaja 10,5).

Medzi desiatimi maratóncami ročníka anglickej ligy sú taktiež obaja liverpoolski záložníci Dominik Szoboszlai (10,3) a Alexis MacAllister (10,2). V uvedenom zozname figurujú najmä stredopoliari, pričom nechýba ani Justin Kluivert (10,2), ktorý však oproti vyššie uvedeným vyniká aj rýchlostne.

Holandský reprezentant, ktorý už druhý rok oblieka dres Bournemouthu, je jediným hráčom na zozname, ktorý nechýba medzi desiatimi najrýchlejšími šprintérmi Premier League v tejto sezóne. Kluivertova najvyššia nameraná rýchlosť je 33 kilometrov za hodinu, čím uzatvára prvú desiatku.

Možno prekvapujúco nie je v tomto smere najlepší Erling Halaand, na ktorého zostalo strieborné miesto s 34,3 kilometrami za hodinu, prvú priečku si drží obranca Antonee Robinson z Fulhamu (34,7). Pomyselné medailové priečky uzatvára útočník Anthony Elanga z Nottinghamu Forest s 34 kilometrami za hodinu.

Na šiestom mieste nájdeme rýchlik medzi stopérmi Mickyho van de Vena (33,3) z Tottenhamu, ktorý je o niečo lepší ako jeho klubový spoluhráč a kapitán londýnskeho tímu Heung-min Son (33,1).