Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland žiari. Prekoná všetky rekordy PL, tušia v Anglicku a hráči Arsenalu sa smejú

Haaland naháňa defenzívam súperov strach.
Haaland naháňa defenzívam súperov strach.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Andrew Yates
Kanonier Manchestru City Erling Haaland (24) strieľa na začiatku sezóny jeden gól za druhým. V štyroch zápasoch ich zaznamenal deväť. Jeho forma zapôsobila dokonca aj na hráčov Arsenalu, ktorý má byť najväčším súperom Citizens v boji o titul.

V ďalšom zápase sa Haaland postaví práve Kanonierom. Hráči londýnskeho klubu si z počínania gólového zabijaka ťažkú hlavu nerobia. "Musíme sa už smiať na tom, koľko gólov dáva. Je to neuveriteľné," hovorí stredopoliar Jorginho.

Útočník Manchestru City je nezastaviteľný, po štyroch kolách má na konte dva hetriky. "Milujeme futbal, sledujeme zápasy. A keď vidíme, že Erling opäť skóroval, začína nás to rozosmievať," priznáva hráč Arsenalu.

Pred súbojom Premier League tvrdí, že sa strelca anglického majstra nebojí. Napriek tomu je vizitka nórskeho kanoniera pre súperov desivá. V 103 zápasoch pod vedením Pepa Guardiolu strelil neuveriteľných 99 gólov. "Nemôžeme si to nechať pustiť do hlavy. Musíme sa sústrediť na nás a našu hru," hovorí stredopoliar.

Haaland je na najlepšej ceste prekonať svoj vlastný rekord Premier League, keď v sezóne 2022/2023 strelil 36 gólov. Denník The Sun uvádza, že ak bude naďalej strieľať takým tempom ako na začiatku súťaže, strelí 86 gólov.

Aktuálna bilancia Haalanda.
Aktuálna bilancia Haalanda.Flashscore

"Je rozbehnutý, úplná gólová beštia. Vyzerá to tak, že v tejto sezóne prekoná všetky gólové rekordy v Premier League," priznáva William Gallas, bývalý obranca Arsenalu. "Nevieme odhadnúť, koľko zásahov v skutočnosti zaznamená, ale môžeme s istotou povedať, že ich bude veľa."

Haaland už prekonal rekord Wayna Rooneyho v počte strelených gólov v úvodných štyroch zápasoch Premier League. Jeho klub v Lige majstrov narazí aj na bratislavský Slovan (1. októbra na Tehelnom poli).