Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrik za 14 minút? Pre Maduekeho žiadny problém. Slot zatiaľ stopercentný

Aktualizované
Madueke bude musieť po hetriku prispieť do klubovej kasy.
Madueke bude musieť po hetriku prispieť do klubovej kasy.Profimedia / ČTK / AP / Andrew Yates
2. kolo najvyššej anglickej súťaže uzatvára trojica zápasov. Bournemouth remizoval s Newcastlom a Chelsea zdemolovala Wolverhampton šiestimi gólmi. Tri z nich strelil Noni Madueke (22). Liverpool je pod vedením nového trénera zatiaľ bez prehry.

Bournemouth - Newcastle (15:00)

Newcastle s bohatými saudskými majiteľmi sa netají vysokými ambíciami, ktoré chce po minulej a nie príliš vydarenej sezóne dosiahnuť. V stretnutí s Bournemouthom však prehrával po zásahu stredopoliara Marcusa Taverniera, ktorý si otvoril strelecký účet v novej sezóne. Strakám sa podarilo vyrovnať v druhom polčase vďaka Anthonymu Gordonovi, ten takisto zaznamenal premiérový gól v ročníku.

Wolverhampton - Chelsea (15:00)

Hráči Chelsea mali skvelý štart do stretnutia, už po 98 sekundách otvoril skóre Nicolas Jackson. Išlo o najrýchlejší gól londýnskeho mančaftu of septembra 2017, keď to Álvaro Morata stihol ešte o desať sekúnd skôr.

Wolves sa podarilo vyrovnať zásluhou Matheusa Cunhu. Tento hráč nastupuje proti Blues rád, strelil im už štyri góly, viac než hociktorému inému tímu. Zaujímavosťou je, že sa mu to podarilo v posledných dvoch vzájomných zápasoch.

Diváci videli napínavý záver prvého dejstva. Najskôr rozvlnil sieť Cole Palmer - od začiatku minulej sezóny strelil už 14 gólov, ktoré poslali jeho tím v stretnutiach do vedenia. Viac ich počas tohto obdobia nemá na konte nikto. Do kabín sa napokon išlo za nerozhodného stavu, pretože v nadstavenom čase potešil domácich priaznivcov nórsky útočník Jorgen Strand Larsen.

Druhý polčas priniesol dvoch hrdinov - forward Noni Madueke zaznamenal čistý hetrik, a to za 14 minút. Zakaždým mu prihrával Palmer. Len piatykrát v histórii PL sa stalo, aby jeden futbalista prihral na tri zásahy spoluhráčovi, tretí raz v tomto miléniu. Angličan strelil na pôde Wolverhamptonu viac gólov (3) ako doma na Stamford Bridge (2 v 18 zápasoch).

Gólostroj hostí sa však nezastavil. Šiesty presný zásah Londýnčanov zaznamenala staronová posila z Atlética Madrid João Félix.

Liverpool - Brentford 2:0

Arne Slot je prvým trénerom v histórii Liverpoolu, ktorý vyhral dva úvodné ligové zápasy. Rozhodol o tom triumf nad Brentfordom. Jeho klub ťahá s týmto súperom sériu šiestich domácich víťazstiev, dokonca bez inkasovaného gólu.

Gólový scénár začal v úvodnej štvrťhodine písať Luis Díaz, ktorému prihrával Diogo Jota. Portugalčan v posledných piatich dueloch na Anfielde buď strelil gól, alebo zaznamenal asistenciu. Opäť sa potvrdilo, že ak Liverpool doma skóruje ako prvý, neprehráva. Takto nespoznal premožiteľa už v 92 meraniach síl v rade.

Výsledok spečatil po zmene strán Mohamed Salah. Proti Brentfordu má na konte už 7 "kanadských bodov", viac než hociktorý iný hráč. Na Anfielde sa v drese The Reds podieľal v 128 zápasoch na 128 góloch (93 zásahov a 35 asistencií). Mužstvo navyše v posledných dvoch zápasoch PL udržalo rovnaký počet čistých kont ako v posledných 17 stretnutiach Jürgena Kloppa na lavičke tímu.