Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hladké víťazstvá Liverpoolu a Chelsea. Spurs otáčali, United zakopli, Newcastle prehral

Aktualizované
Chelsea si užila veľmi príjemné sobotné popoludnie.
Chelsea si užila veľmi príjemné sobotné popoludnie.Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia
Futbalisti Chelsea vyhrali v úvodnom sobotnom zápase 5. kola anglickej Premier League na pôde West Hamu. Liverpool zdolal Bournemouth a priebežne poskočil na prvé miesto tabuľky. Pozíciu favorita potvrdil aj Tottenham. Fulham dokázal zdolať Newcastle.

West Ham - Chelsea 0:3

Chelsea prvýkrát od decembra 2021 dokázala v Premier League vyhrať päť vonkajších zápasov po sebe. Vo forme je Nicolas Jackson, ktorý sa presadil dvakrát v úvodných 18 minútach. Naposledy niečo také dokázal v drese The Blues ešte Didier Drogba v januári 2005, keď na dva zásahy do siete Middlesbrough potreboval sedemnásť minút.

Jackson potvrdil, že londýnske derby sú jeho parketou, keďže najviac ligových zásahov dal práve proti West Hamu a Tottenhamu, zhodne po štyri. Senegalský útočník má už viac gólov v súťaži za tím zo Stamford Bridge ako napríklad Olivier Giroud (17). Senegalčan pridal aj asistenciu a po piatich dueloch má skvelú bilanciu 4+2.

Jadon Sancho v druhom stretnutí v drese nového zamestnávateľa pridal druhú asistenciu, pričom spomedzi hráčov Manchestru United nenazbieral nikto viac ako jednu. Prvý raz v PL sa mu podarilo prihrať na gól dvakrát po sebe. Po zmene strán sa presadil aj Cole Palmer, doposiaľ disponuje bilanciou 2+4.

Od svojho debutu za Chelsea neprispel žiadny hráč v PL na viac gólov ako on (39). West Ham od roku 2003 nevyhral proti Chelsea na domácej pôde dvakrát po sebe. Tréner Enzo Maresca vyhral prvé tri vonkajšie zápay v PL, čo naposledy dokázal Pep Guardiola (2016). Chelsea dala v týchto vystúpeniach desať gólov a iba v sezóne 1925/26 to bolo viac (13).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Aston Villa - Wolverhampton 3:1

Aston Villa po víťazstve v Lige majstrov na pôde Bernu nezačala dobre, keďže Matheus Cunha poslal hostí do vedenia. Ollie Watkins však dokázal vyrovnať. V domácom Villa Parku sa priamo podieľal na 49. góle, čím vyrovnal rekord Gabriela Agbonlahora. Hrdinom tímu z Birminghamu sa stal stopér Ezri Konsa.

Tretí zásah pridal Jhon Durán. Mladý kolumbijský útočník sa v PL počas 719 odohraných minút presadil deväťkrát a spomedzi hráčov s aspoň dvomi zásahmi má lepšiu úspešnosť iba Haaland, keďže juhoamerický futbalista sa presadí priemerne každých 79 minút.

Fulham - Newcastle 3:1

Raúl Jiménez otvoril skóre, asistoval mu Adama Traoré, táto dvojica tak prvýkrát v drese Fulhamu oživila spoluprácu z Wolverhamptonu. O to isté sa postarali aj bývalí hráči Arsenalu, keďže druhý zásah pridal Emile Smith Rowe po prihrávke Alexa Iwobiho. Harvey Barnes síce vykresal iskierku nádeje, Reiss Nelson definitívne rozhodol. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol iba na lavičke strák, pričom jeho mužstvo zaznamenalo prvú prehru v tejto sezóne.

Leicester - Everton 1:1

Everton získal prvý bod v novej sezóne. Do vedenia ho poslal Ndiaye, ale aspoň remízu pre nováčika zachránil Mavididi, ktorý sa presadil v druhom ligovom stretnutí po sebe.

Liverpool - Bournemouth 3:0

Liverpool nemal ideálny úvod zápasu, pretože Semenyo skóroval, lenže jeho gól pre ofsajd neplatil, a tak prišli chvíle domáceho tímu. Vo forme hrajúci Luís Díaz strelil svoj štvrtý aj piaty presný zásah počas tejto sezóny. Vďaka tomu je za Haalandom druhý v tabuľke strelcov.

Na druhý gól mu asistoval Trent Alexander-Arnold, čím sa priamo podieľal na jubilejnom 100. zásahu ako hráč LFC (19+81). V Premier League to bola jeho 59. prihrávka, čo je najviac spomedzi všetkých obrancov a tretí najvyšší počet v rámci klubovej histórie. Lepší sú len Steven Gerrard (92) a Mohamed Salah (72).

Southampton - Ipswich 1:1

V súboji dvoch nováčikov otvoril skóre iba osemnásťročný útočník Tyler Dibling, pre ktorého to bol prvý gól v seniorskom futbale a teda aj v Premier League. Southampton siahal na prvé víťazstvo po návrate do PL, nakoniec má len bod, prvý v sezóne, keďže v závere vyrovnal egyptský kapitán Sam Morsy.

Tottenham - Brentford 3:1

Bryan Mbeumo otvoril skóre už v prvej minúte a Brentford sa stal druhým mužstvom histórie PL so zásahom pred 60. sekundou stretnutia v dvoch dueloch po sebe. Predtým to dokázal len Sergio Agüero z Manchestru City vo februári 2019 proti Newcastlu a Arsenalu.

Dominic Solanke strelil svoj prvý gól v drese Tottenhamu a stal sa šiestym hráčom, ktorý od začiatku minulej sezóny skóroval v Premier League aspoň 20-krát. Následne sa k nemu pridal Brennan Johnson, ten udrel v druhom súťažnom stretnutí po sebe, nakoľko cez týždeň rozhodol o postupe Spurs v Ligovom pohári.

Poistku pridal James Maddison. Son Heung-min sa 63. a 64. asistenciou za Tottenham odpútal od Eriksena, pred sebou má už len Darrena Andertona (67).

Crystal Palace - Manchester United 0:0

Jediný zápas sobotného programu, v ktorom nepadol žiadny gól sa hral v Selhurst Parku, ale paradoxné je, že oba tímy mali obrovské množstvo šancí. Hlavne Manchester United, avšak hostia svojho bývalého brankára Deana Hendersona nedokázali prekonať, pričom s nim dvakrát hrala aj konštrukcia brány.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore