Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hložek je blízko k prestupu do Anglicka, záujem o jeho služby má nováčik Premier League

Hložek podľa správ čoskoro opustí Leverkusen.
Hložek podľa správ čoskoro opustí Leverkusen.Profimedia
Adam Hložek (22) pravdepodobne opustí Leverkusen po tom, čo nenaplnil vysoké očakávania. Podľa najnovších správ by mala bývalá opora Sparty zamieriť na hosťovanie do Leicestru City, súčasťou dohody má byť povinný odkup vo výške 17 až 18 miliónov eur aj s bonusmi.

Hložek prišiel do Leverkusenu pred dvoma rokmi zo Sparty , ale počas spomínaného obdobia sa nedokázal natrvalo presadiť do základnej zostavy, preto sa opakovane špekulovalo o jeho odchode.

Rodák z Ivančíc bol spájaný so Stuttgartom, no zdá sa, že sa bude sťahovať do Anglicka. Podľa novinárov Fabrizia Romana a Floriana Plettenberga je v pokročilom štádiu rokovaní s Leicestrom City. Hložek by mal k nováčikovi Premier League zamieriť na ročné hosťovanie s povinnou výkupnou sumou 17 až 18 miliónov eur. Český reprezentant sa s The Foxes zatiaľ nedohodol na podmienkach zmluvy.

Hložek má na konte 80 súťažných zápasov za Leverkusen s bilanciou 14 gólov a 11 asistencií. V minulej sezóne prispel k prvému nemeckému titulu v histórii klubu a oslavoval aj zisk DFB-Pokalu. Bayer nebol ďaleko od cenného treble, ale vo finále Európskej ligy prehral s Atalantou Bergamo.

Leicester v uplynulej sezóne vyhral druhú ligu a po roku sa vrátil do Premier League. Kapitánom tímu je 37-ročný útočník Jamie Vardy, ktorý nedávno predĺžil zmluvu o ďalší rok. Vardy je žijúcou ikonou klubu. V Leicestri pôsobí už 12 sezón, pred ôsmimi rokmi s ním získal titul a v sezóne 2019/20 bol najlepším strelcom anglickej ligy.

Ďalšie prestupy a špekulácie