Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Howe vyvrátil špekulácie o prevzatí Anglicka. Som oddaný Newcastlu, vyhlásil

Eddie Howe je na lavičke Newcastlu od roku 2021.
Eddie Howe je na lavičke Newcastlu od roku 2021.AFP
Manažér Newcastle United Eddie Howe (46) v utorok uviedol, že nebol oficiálne kontaktovaný v súvislosti s voľným miestom hlavného trénera anglickej reprezentácie. Okrem toho Brit zdôraznil, že je pevne oddaný klubu Premier League a má s ním veľké plány do budúcnosti.

Straky čakajú aktuálne v Japonsku dva prípravné zápasy proti tímom J-League Urawa Red Diamonds a Yokohama F. Marinos. S prvým sa zverenci skúseného trénera stretnú v stredu, ďalší zápas je na programe v sobotu.

"Nikto ma nekontaktoval, som plne oddaný Newcastlu," vyhlásil Howe novinárom v Tokiu na otázku, či ho Anglická futbalová asociácia (FA) oslovila v súvislosti s prácou pri národnom tíme.

Jeho meno sa spájalo s postom trénera Anglicka, keď po finálovej prehre na Eure odstúpil dlhoročný kouč Albionu Gareth Southgate. Okrem rodáka z Londýna sa špekulovalo aj o tom, že by reprezentáciu mohli prevziať Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino či dokonca Graham Potter.

"Nie je o čom hovoriť," nadviazal Howe. "Dúfam, že podľa toho, ako sa správam a aký som každý deň, všetci hráči vedia, aký som oddaný klubu," dodal.

Howe uviedol, že dlhá cesta a extrémne teplo v Japonsku by mohli predstavovať nebezpečenstvo pre jeho tím. Oba zápasy tak budú výzvou. "Samozrejme, že keď cestujete takto ďaleko, tak vás nové prostredie a zmena času ovplyvnia. Ak mám hovoriť z pozície hráčov, je to pre nich náročné," prezradil.

"Myslím si, že najväčšou skúškou pre nás bude vyrovnať sa s teplom. Už na tréningu bolo vidieť, ako na hráčov pôsobí. Bude to však pre nich perfektný test, aby sme zistili, ako na tom sú," doplnil šéf lavičky Newcastlu na tlačovej konferencii pred stredajším vystúpením.

Urawa - Newcastle (streda, 12:30)