Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hráči City si tlak užívajú. Osud máme vo vlastných rukách, hlási Guardiola

Gvardiol (vľavo) strelil za City dva góly.
Gvardiol (vľavo) strelil za City dva góly.Profimedia
Futbalisti Manchestru City sa priblížili k zisku štvrtého majstrovského titulu za sebou. Po víťazstve 4:0 na pôde Fulhamu majú dve kolá pred koncom anglickej Premier League na čele tabuľky dvojbodový náskok pred druhým Arsenalom, ktorý čaká v nedeľu duel na ihrisku Manchestru United. Tréner Citizens Pep Guardiola (53) nešetril slovami chvály na svojich zverencov, ktorí podľa neho vedia skvele zvládať tlak.

Fulham - Manchester City 0:4

"Mám pocit, že moji hráči radi hrajú pod tlakom. V tomto mužstve sú osobnosti, ktoré si doslova vychutnávajú, keď môžu hrať takéto zápasy. Zvyčajne sa hrá ťažko, keď viete, že ak prehráte, stratíte titul," vyjadril sa kouč "Citizens" po sobotňajšom hladkom triumfe.

"S takým pocitom v hlave sa hrá veľmi ťažko, ale chalani ako Rodri a Bernardo Silva sa smejú a zostanú pokojní, aj keď prehrávame o gól v Madride. Tlak si doslova užívajú. Bolo by nemožné dosiahnuť to, čo sme za uplynulé roky dosiahli, bez týchto hráčov. V každom čase odvedú svoj výkon," povedal Guardiola.

Úradujúci šampión sa na ihrisku Fulhamu ujal vedenia v 13. minúte, keď sa presadil chorvátsky obranca Joško Gvardiol. Po hodine hry zvýšil na rozdiel dvoch gólov Phil Foden a triumf City poistil v 71. minúte druhým presným zásahom v stretnutí Gvardiol.

V nadstavenom čase druhého dejstva ešte videl druhú žltú kartu a následne červenú domáci Issa Diop. Po faule francúzskeho stopéra kopali Citizens penaltu, ktorú premenil striedajúci Julián Álvarez. City môže spečatiť zisk titulu už v utorok, ak Arsenal v nedeľu nezvíťazí na ihrisku Manchestru United a mužstvo Pepa Guardiolu následne zdolá Tottenham. 

"Keď pred pár týždňami Arsenal prehral s Aston Villou, povedali sme si, že náš sen je, aby sme v záverečných zápasoch sezóny mohli kontrolovať svoj osud. Teraz môžeme vyhlásiť, že osud máme vo vlastných rukách," citovala španielskeho kouča agentúra AFP.

Situácia na čele Premier League pred súbojom Man United - Arsenal.
Situácia na čele Premier League pred súbojom Man United - Arsenal.Flashscore