Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrozivý polčas pripravil Tottenham o výhru. Sklamanie a frustrácia, menoval Postecoglou

Tottenham absolúten nezvládol druhý polčas.
Tottenham absolúten nezvládol druhý polčas.TASR / Gareth Fuller / PA via AP
Bolo to tak zlé, ako to len môže byť, hromžil po nedeľnej prehre Tottenhamu zarazený tréner Ange Postecoglou (59). Jeho zverenci po katastrofálnom druhom polčase podľahli Brightonu.

Brighton - Tottenham 3:2

Spurs viedli 2:0 po góloch Brennana Johnsona a Jamesa Maddisona. Po prvom polčase mali skvelé našliapnuté k tomu, aby si pripísali šieste víťazstvo v rade naprieč všetkými súťažami. Po prestávke sa však rozpadli, keď presné zásahy Yankubu Minteha, Georginia Ruttera a Dannyho Welbecka otočili vývoj celého duelu a hostia odchádzali naprázdno.

Postecoglou v rozhovore pre Sky Sports povedal, že jeho zverenci sa v druhom dejstve previnili samoľúbosťou. "Sklamanie. Som frustrovaní a absolútne vyčerpaní. Najhoršia prehra, odkedy som tu. Neprijateľný druhý polčas. Ani zďaleka nie sme tam, kde by sme mali byť. Nechali sme sa uniesť. Tak trochu sme sa zmierili s osudom a je ťažké to pochopiť, pretože sme to doposiaľ ešte neurobili. Zaplatili sme za to. Je to pre nás hrozná prehra - taká zlá, aká len môže byť," netajil nespokojnosť. 

Tottenham by sa v prípade triumfu posunul na hranicu prvej štvorky. Namiesto toho však vstupuje do reprezentačnej prestávky na deviatom mieste s 10 bodmi. Brighton ich má na konte o dva viac a je na šiestej priečke.

"Väčšina z hráčov si ide plniť povinnosti v národnom tíme. Spracujú to individuálne a aj ja to spracujem, keď sa všetci vrátia,“ povedal Postecoglou.

Po piatich ligových stretnutiach bez víťazstva poslali domáci v druhom polčase svojich fanúšikov do vytrženia. "Zaslúžili sme si vyhrať. Tím tvrdo pracoval a sústredil sa na veci, ktoré mohol ovplyvniť. Tottenham má vždy skvelý začiatok. Hrajú intenzívne a my sme na to neboli pripravení. Vytvorili sme si aj šance, ale v defenzíve sa musíme zlepšiť. Sústredili sme sa na pozitívne veci, dôležité bolo vyhrávať súboje, aby sme si vybudovali sebavedomie. Hráči tvrdo pracovali, aby získali plynulosť a ťažili z toho," hodnotil Fabian Hürzeler.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform