Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hürzelera teší príchod Ruttera: Má v sebe niečo výnimočné, pre Brighton bude veľkým hráčom

Rutter bude lákať pozornosť fanúšikov i protihráčov.
Rutter bude lákať pozornosť fanúšikov i protihráčov.Gary Oakley / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Fabian Hürzeler (31) sa nedávno dočkal príchodu rekordnej posily. Manažér Brightonu očakáva, že Georginio Rutter (22) bude pre jeho tím skutočne kľúčovým prvkom a zvažuje, že debut v novom drese mu dopraje už proti Manchestru United.

Francúzsky útočník Rutter prišiel do tímu Seagulls v pondelok z druholigového Leedsu za rekordných 40 miliónov libier. Hürzeler je presvedčený, že nová tvár rýchlo zapadne do tímu.

"Musíme počkať a uvidíme, ako sa adaptuje. Je trochu Nemec, trochu Brit a trochu Francúz, takže má v sebe mix všetkého. Veľa sa smeje a myslím si, že sa rýchlo začlení do skupiny, to je najdôležitejšie," odpovedal kouč na otázku, či by sa útočník mohol zapojiť už do duelu proti United v sobotu na Amex Stadium.

"Som presvedčený, že svojím prístupom k práci s loptou a kvalitou v jej držaní nám na ihrisku pomôže. Má v sebe niečo výnimočné, poznám ho od čias, keď hral za Hoffenheim, sledoval som jeho cestu. Pre Brighton bude veľkým hráčom a som rád, že je v tíme," dodal mladý kormidelník.

Hürzeler sa stal najmladším stálym manažérom v histórii Premier League, v júni nahradil Roberta De Zerbiho. Bývalý tréner St. Pauli začal svoje pôsobenie vo veľkom štýle presvedčivou výhrou na pôde Evertonu. Kouč sa však odmietol nechať uniesť víťazstvom v Goodison Parku, pripravuje sa na svoj prvý domáci zápas v novom pôsobisku.

"Samozrejme, že sme vďační za tento štart. Je to pre nás veľmi dôležité. Veľmi rýchlo som sa však vrátil k práci a sústredím sa na ďalší zápas. Teším sa na stretnutie s našimi fanúšikmi, ide o to, aby boli hrdí na to, že nosia farby Seagulls a našou povinnosťou je priniesť na ihrisko intenzitu, energiu, ktorá sa prenesie na priaznivcov," uviedol lodivod.

"Pokúsime sa fanúšikom dať darček v podobe víťazstva, ale vieme, že nás čaká ťažký súper. Manchester United má skvelých hráčov aj trénera, bude to pre nás veľká výzva," dodal.

Rekordne drahá posila Brightonu, na juh Anglicka prichádza útočník Rutter