Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Iba 14 hráčov prvého tímu? Everton trápia zranenia. Nemáme financie na nápravu, vraví Dyche

Dyche musí vyriešiť nepríjemnú otázku.
Dyche musí vyriešiť nepríjemnú otázku.Carl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Manažér Evertonu rieši problém so šírkou svojho kádra. Sean Dyche (53) sa obáva, že na sobotňajší zápas Premier League na pôde Tottenhamu Hotspur bude mať k dispozícii len 14 stálych hráčov prvého tímu.

Dyche nemal k dispozícii niekoľko kľúčových futbalistov už počas minulotýždňovej prehry s Brightonom v Goodison Parku. Z hľadiska plnej pripravenosti hráčov sú Toffees v zložitej situácii aj teraz.

"Momentálne máme asi 14 hráčov prvého tímu, takže to nie je ideálne, ale ako vždy je to výzva. Pred sezónou sme prišli o niekoľko futbalistov, čo bolo nešťastné, dostávajú sa do kondície, musíme ich dať dokopy. Prišli sme aj o ďalších, ktorí možno nebudú k dispozícii na tento víkend," prezradil kouč.

Najnovším problémom je zranenie kapitána Tarkowského, zatiaľ čo ďalší obranca Young je suspendovaný po červenej karte z duelu proti Brightonu. "Branthwaite stále nemôže hrať. Niekoľko chlapcov, ako napríklad ColemanGarner, sú bližšie k návratu, sú späť v tréningu s tímom," priblížil bývalý šéf Burnley. 

Pravý obranca Patterson sa stále zotavuje z aprílovej operácie zadného stehenného svalu, zatiaľ čo útočník Chermiti je mimo z hry po menšej operácii nohy začiatkom augusta. "Je to pretrvávajúci problém. Nemáme veľa finančných prostriedkov na nápravu, takže budeme pracovať s hráčmi a dúfať, že sa dostanú späť do formy a zostanú fit," vravel Dyche.

Kormidelník medzitým nemal žiadne podrobnosti, ktoré by prezradil v súvislosti so špekuláciami o prevzatí, ktoré spájajú majiteľa Crystal Palace Johna Textora s Evertonom, ale povedal, že je nepravdepodobné, že by sa v klube objavili ďalšie prestupové aktivity pred uzavretím okna.