Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je dôležité zostať pokorný, vraví Hürzeler po úspešnom debute na lavičke Brightonu

Hürzeler mal fantastický štart v novom angažmáne.
Hürzeler mal fantastický štart v novom angažmáne.Profimedia
Tréner Brightonu Fabian Hürzeler (31) dal jasne najavo, že chce zostať pokorný po tom, čo v sobotu oslávil debut ako najmladší manažér Premier League víťazstvom 3:0 na ihrisku Evertonu. "Je to veľmi dobrý pocit, ale nechcem hovoriť o sebe, hráči si to zaslúžili," povedal nemecký lodivod na adresu zverencov.

Everton - Brighton 0:3

Vo veku 31 rokov a 173 dní je Hürzeler najmladším manažérom v histórii najvyššej anglickej súťaže, keď prišiel zo St. Pauli a v klube nahradil Roberta De Zerbiho. Je tiež prvým trénerom, ktorý sa narodil po začiatku Premier League v roku 1992 a je o sedem rokov mladší ako stredopoliar Brightonu James Milner.

Napriek mladému veku v porovnaní s kolegami začal Hürzeler kariéru v Anglicku fantasticky, keď v Goodison Parku zmietol Everton 3:0. "Som veľmi šťastný. Je to dobrý štart, ale nič viac. Je dôležité zostať pokorný," zdôraznil. "Je to skvelý pocit, ale nechcem hovoriť o sebe, hráči si to zaslúžili. Pred sezónou tvrdo pracovali a som na nich veľmi hrdý," pochválil svojich zverencov.

Hürzeler je zároveň držiteľom titulu najmladšieho trénera v druhej nemeckej lige, keď ho St. Pauli angažovalo v decembri 2022 vo veku 29 rokov. V minulom ročníku navyše vytiahol klub zo zóny zostupu a doviedol ho k postupu do Bundesligy, čím upútal pozornosť majiteľa Brightonu Tonyho Blooma. Narodil sa v Texase, má nemecké, švajčiarske i americké občianstvo, ale zdá sa, že v klube z južného pobrežia Anglicka je už ako doma.

"Je to pozitívny výsledok. V niektorých momentoch sme sa trápili, ale po chvíli sme sa snažili kontrolovať hru. Mali sme dobré šance, vďaka čomu sme sa ujali vedenia 1:0," pokračoval mladý tréner. "V závere bolo dôležité čisté konto, ukázali sme prístup a charakter," dodal.

Najväčšie starosti tak Hürzelerovi počas debutu muselo robiť zranenie hlavy, ktoré utrpel Yankuba Minteh. Gambijský reprezentant a bývalý hráč Feyenoordu pritom v prvom polčase robil obrancom Evertonu veľké problémy.

"Bol sklamaný, ale nemôžeme riskovať. Zdravie hráča je dôležitejšie a my sme boli za to zodpovední," doplnil šéf Seagulls. "Musíme ho naďalej sledovať a uvidíme, ako bude reagovať. Som presvedčený, že sa na budúci týždeň vráti," uzavrel.