Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je takmer nemožné ho zastaviť, chváli Haalanda tréner Brentfordu a vyzdvihol jeho pohyb

Haaland je na začiatku novej sezóny vo výbornej forme.
Haaland je na začiatku novej sezóny vo výbornej forme.Action Images via Reuters / John Sibley
Manažér Brentfordu Thomas Frank (50), ktorého zverencov čaká v sobotu popoludní na Etihad Stadium náročný zápas proti Manchestru City, uviedol, že Erlinga Haalanda (24) je takmer nemožné zastaviť.

Haaland bol v posledných dvoch sezónach najlepším strelcom Premier League a v aktuálnom ročníku zaznamenal ďalší fantastický štart - v troch zápasoch dal už sedem gólov vrátane dvoch hetrikov.

"Je to takmer nemožné," odpovedal Frank vo štvrtok novinárom na otázku, ako sa bude snažiť eliminovať hrozbu v podobe Haalanda, ktorý má na konte 70 presných zásahov v 69 vystúpeniach v najvyššej anglickej lige.

"Veľa tímov sa ho snažilo zastaviť. Myslím si, že je to skvelý hráč, jeho pohyb v pokutovom území je pravdepodobne jeden z najlepších, aké sme kedy videli," pochválil nórskeho kanoniera manažér Brentfordu. 

"Spôsob, akým predvída a je neustále v pohybe, sústredený a uvedomuje si, kde sa má postaviť... To je špičková úroveň. Je to skvelý hráč pre najlepší tím na svete," dodal Frank.

Haalandovi sa navyše proti Brentfordu pomerne darí. V minulej sezóne dal v domácom zápase jediný gól, aby potom vo vonkajšom meraní síl asistoval pri jednom z troch gólov Phila Fodena.

Frank však verí, že Brentford, ktorý má z prvých troch zápasov šesť bodov, by mohol tento víkend lídra o nejaké body obrať. "Vieme, že ak budeme hrať na vysokej úrovni, môžeme im to sťažiť," uzavrel.

Manchester City - Brentford (sobota, 16:00)