Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus bez posily. Todibo mieri do Premier League, dohodol sa s West Hamom

Todibo si zahrá v Anglicku.
Todibo si zahrá v Anglicku.Profimedia
Jean-Clair Todibo odchádza z Nice do West Hamu United. Dvadsaťštyriročný obranca bude v budúcej sezóne u kladivárov hosťovať, dohoda zahŕňa aj opciu vo výške 40 miliónov eur. Dvojnásobný francúzsky reprezentant mal pôvodne namierené do Juventusu, ale londýnsky celok bol rýchlejší.

Ak sa opcia aktivuje, Todibo sa stane najdrahším predajom v histórii francúzskeho klubu, ktorý si mal zároveň zabezpečiť percentá z prípadného budúceho prestupu. Podľa nepotvrdených správ by sa klauzula mohla stať povinnou, ak budú splnené vopred stanovené podmienky.

Todibo opúšťa OGC Nice, kam prišiel z Barcelony, po 136 súťažných zápasoch s bilanciou dvoch gólov a troch asistencií. Rodák z Cayenne hral vo francúzskej najvyššej súťaži aj za Toulouse, následne z Katalánska hosťoval v Schalke a lisabonskej Benfice.

West Ham je na prestupovom trhu veľmi aktívny a Todibo je už siedmou posilou. Pred ním prišli Max Kilman (Wolverhampton), Crysencio Summerville (Leeds), Niclas Füllkrug (Dortmund), Luis Guilherme (Palmeiras), Guido Rodríguez (Betis) a Wes Foderingham (Sheffield United). Kladivári minuli necelých 127 miliónov eur, pričom na ceste je aj Aaron Wan-Bissaka z Manchestru United.

Futbalové prestupy ONLINE