Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kevin nikam neodchádza. Guardiola vyvrátil špekulácie a upokojil fanúšikov Citizens

De Bruyne by mal ostať na Etihad Stadium.
De Bruyne by mal ostať na Etihad Stadium.Reuters
Manažér Manchestru City Pep Guardiola (53) výrazne schladil debaty, ktoré spájajú Kevina De Bruyneho (33) s odchodom z klubu. Rôzne špekulácie tvrdili, že belgický stredopoliar by mal odísť do Saudskej Arábie.

De Bruyne, ktorého zmluva so Citizens vyprší v roku 2025, minulý mesiac povedal, že nevylučuje odchod. Guardiola však pevne verí, že do konca letného prestupového obdobia sa v tíme neuskutočnia žiadne veľké zmeny.

"Kevin nikam neodchádza," povedal španielsky kouč na tlačovej konferencii na univerzite v Severnej Karolíne pred úvodným zápasom amerického turné proti Celticu a pokračoval:

"Z tímu mám radosť už dlhé roky. Neviem, čo sa stane na trhu, ak niekto odíde, budeme o tom hovoriť. Ale na 85-95 % budeme mať rovnaké mužstvo. Za tie roky sme na trh mali vplyv, každá situácia je iná. Cítim sa komfortne, pretože kvalita, ktorú máme v tíme, sa ťažko nahrádza."

Sky Blues minulý týždeň podpísali zmluvu s 20-ročným brazílskym krídelníkom Savinhom a Guardiola potvrdil, že Kalvin Phillips, ktorý bol na hosťovaní vo West Hame, trénuje s A-tímom.

"Savinho môže hrať na krídle, v súboji jeden na jedného je deštruktívny. Priviesť jedného alebo dvoch hráčov, aby sme udržali sviežosť, je potrebné, ale nemôžeme meniť šesť alebo sedem futbalistov. Je to nemožné a neudržateľné.

City začnú obhajobu titulu v Premier League 18. augusta na pôde Chelsea. Osem dní predtým ich čaká derby s United v rámci zápasu Community Shied. Obom ostrým duelom predchádza prípravné turné.

Najbližšie zápasy Manchestru City.
Najbližšie zápasy Manchestru City.Flashscore